Hernádbűdi kilátó felgyújtása: felfüggesztett börtönbüntetést kért az ügyészség

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője, Jogg Zsolt bejelentette, hogy rongálás miatt vádat emeltek egy férfi ellen, aki a barátnőjével randizva felgyújtotta a hernádbűdi kilátót.

A vádlott tavaly márciusban egy éjszakán a barátnőjével látogatott el a "Fülelő" nevű kilátóhoz Hernádbűdön, ahol először tüzet rakott a kijelölt tűzrakóhelyen, majd egy égő fadarabbal meggyújtotta a kilátó lábazatát, ami következtében a háromszintes faépület jelentős részben megsemmisült és használhatatlanná vált.

A férfi cselekedete következtében a kilátó kidőlt és a földön égve mintegy hétmillió forintos kárt okozott. A tüzet végül a katasztrófavédelem munkatársai oltották el.

Az ügyészség a vádlott részleges beismerése után 1 év 2 hónap börtönbüntetést kért rá, melyet 2 év próbaidőre felfüggesztenének, amennyiben a férfi előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz. Az Encsi Járási Ügyészség által közölt információk szerint a büntetlen előéletű vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.