Magyar Péter és a Tisza Párt képviselői jótékonyságra ajánlják fel fizetésük egy részét

Magyar Péter, az Európai Parlament magyar képviselője bejelentette, hogy fizetésének felét jótékonysági célokra fordítja, míg a Tisza Párt további hat képviselője minden hónapban félmillió forintot szán ugyanezen célra.

Magyar Péter Facebook-oldalán keresztül osztotta meg a hírt, miszerint ő maga az európai parlamenti fizetésének felét, míg párttársai fejenként havi félmillió forintot ajánlanak fel jótékonyságra. Ezen összegek révén körülbelül 4,6 millió forinttal támogatnak majd különböző alapítványokat és egyesületeket, amelyeket a párt követői szavazhatnak meg minden hónap első napjaiban.

A jótékonysági kezdeményezés nem új ötlet Magyar részéről; már hetekkel korábban, egy brüsszeli utazása során, amikor az Európai Néppárt frakcióülésére érkezett, beszélt arról, hogy fizetésének egy részét jótékonysági célokra kívánja fordítani. Magyar először június 18-án jelentette be a saját felajánlását, amikor az Európai Néppárt frakcióülésén 97 százalékos támogatást kapott az a döntés, hogy a Tisza Párt hét képviselőjét befogadja Európa legnagyobb pártcsaládjának frakciója. Ekkor elárulta: számára nem a pénzről szól a dolog, ezért a fizetése felét (4000 eurót, vagyis 1,6 millió forintot) minden hónapban jótékony célra fordít majd. A Tisza Párt hét képviselője, beleértve Magyar Pétert is, az Európai Néppárt képviselőcsoportjához csatlakozott.

A Tisza Párt alelnökeként Magyar Péter korábban pártja honlapján indított szavazást arról, hogy vegye-e fel az európai parlamenti mandátumát. Támogatói nagy része később úgy döntött, üljön be képviselőként az Európai Parlamentbe.

A Tisztelet és Szabadság Párt öt képviselője, Magyar Péter, Tarr Zoltán, Kulja András, Lakos Eszter és Gerzsenyi Gabriella múlt héten vette át a megbízólevelét. Dávid Dóra és Kollár Kinga a megbízólevelét később veszi át.

A TISZA Párt nem mellesleg szombaton programadó rendezvényt tart, az eseményen a következő időszak céljait és mérföldköveit határozzák majd meg.

A párt közleményében fogalmazott: "Egynek minden nehéz, sokaknak semmi sem lehetetlen", ezzel hangsúlyozva a közösségi összefogás és a jótékonyság fontosságát.