Jules Kounde megkönnyebbülését fejezte ki a francia választási eredmények kapcsán

Jules Kounde, a francia labdarúgó válogatott hátvédje, "óriási megkönnyebbülésnek" nevezte a francia választások vasárnapi fordulójának eredményét, és gratulált azoknak, akik azért mozgósítottak, hogy Franciaországot ne a szélsőjobb irányítsa.

Az FC Barcelona játékosa, Kounde mellett más labdarúgók is nyilvánosan fejezték ki véleményüket a választásokkal kapcsolatban. A Real Madrid középpályása, Aurelien Tchouameni a nép győzelmeként értékelte az eredményeket, míg a Liverpool védője, Ibrahima Konate öt emojival - két francia zászlóval, két útzárral és egy tapsoló kézzel - reagált a választási eredményekre.

A francia választások első fordulóját követően Kylian Mbappé, a híres francia labdarúgó, katasztrofálisnak nevezte, hogy a szélsőjobb nyerte az előrehozott választás első fordulóját. A második fordulóban azonban a baloldali pártok szövetsége került az élen, míg Le Pen és társai a harmadik helyre szorultak vissza a nemzetgyűlési választáson. Mbappé jelenlegi teljesítményét azonban orrtörése és a kötelezően viselendő maszkja korlátozza, így a spanyol szövetségi kapitány, Luis de la Fuente szerint csupán nyolcvan százalékot mutat magából a pályán. De la Fuente már tapasztalta, hogy a maszk mennyire korlátoz egy játékost: egy időben a 27 éves védője, Robin Le Normand ugyanígy kényszerült játszani. A kapitány szerint Mbappé még nem mutatta meg a legjobb formáját, de még így is túl sokat jelent a csapat számára.

A spanyol kapitány első számú terve Carvajal lett volna a francia támadó ellen, azonban az előző összecsapásokon begyűjtött két sárga lapja miatti kénytelen kihagyni a párharcot, így őt biztosan helyettesítenie kell. A kapitány hozzátette, hogy a 38 éves Jesus Navas minden adottsággal rendelkezik ahhoz, hogy még egy jó darabig pályán láthassuk, és bízik benne, hogy a francia támadó ellen is megállja majd a helyét.

Meccsösszefoglalók, riportok, interjúk, podcastok, videók, érdekességek – minden egy helyen, minden az Indexen!

Böngéssze az Index Európa-bajnoki mellékletét, ahol a cikkek mellett megtalálja a menetrendet, a csoportok állását, a játékoskereteket, a csapatleírásokat és a helyszíneket is! Tartsanak velünk egy hónapon át, hiszen helyszíni tudósítóink rendszeresen exkluzív tartalmakkal jelentkeznek Németországból!