Siófokon új vendéglátói rendszert vezetnek be

Július 1-től Siófok városának frekventált "bulinegyedében" éjfél után már csak repohárban szolgálhatják ki a vendégeket. A helyi bárokat, éttermeket kötelezik a rendszer használatára, amely a vendégek körében kevésbé népszerű megoldásnak számít, de a repoharak továbbra is jelen maradnak a hazai vendéglátásban.

A repohár használatáért 500 forint betétdíjat kell fizetni, amit zseton formájában kapnak vissza a fogyasztók. Ha a vendég visszaviszi a poharat, nem kapja vissza a kifizetett összeget, hanem egy zsetont, amelyet a következő alkalommal ingyenes repohárra válthat be. Az új szabályt a siófoki képviselő-testület hozta, és azokat a vendéglátóhelyeket érinti, amelyek az Indóház utca, a Kinizsi utca, a Sió csatorna és a Balaton által körülhatárolt területen működnek. Ezek a helyek csak akkor maradhatnak nyitva éjfél és hajnali 4 óra között, ha repohárral szolgálják ki a vendégeket.

Az intézkedés azokra a helyekre vonatkozik, ahol eddig műanyag pohárban kínálták az italokat.

Siófok városa egy új látványossággal is büszkélkedhet. Kedden reggel ünnepélyes keretek között adták át a megújult vízleeresztő zsilipet és hajózsilipet, valamint a hozzájuk kapcsolódó közösségi teret. Az új Sió-zsilip a vízügyi beruházások egyik legjelentősebbike, és a parkosított volt üzemi terület Siófok új látványosságaként szolgál.