Borzalmas buszbaleset történt Brazíliában

Sokan meghaltak, amikor egy turistákat szállító autóbusz nagy sebességgel egy híd középső pillérének hajtott.

Legkevesebb tíz ember életét vesztette, további 42 pedig megsérült egy közúti balesetben pénteken Brazíliában: egy turistákat szállító autóbusz egy híd középső pillérének hajtott a Sao Paulótól 170 kilométerre nyugatra fekvő Itapetininga város közelében – közölték a helyi hatóságok.

A Sao Pauló-i közlekedési hatóság szerint "a járműben egyelőre ismeretlen okból műszaki hiba lépett fel, majd a sofőr elvesztette uralmát a jármű felett". A hatóságok hozzátették, hogy a közeli kórházakba szállított sérültek közül öten súlyos állapotban vannak, a baleset körülményeinek kivizsgálása pedig még nem zárult le.

Ez a tragikus esemény különös aktualitást kapott Manu Chao legújabb dalában, a São Paulo Motoboy-ban, amely a város motoboy, azaz motoros árukézbesítőinek életét mutatja be. A több mint 12 milliós lakosú Sao Paulo több százezres perifériáján élő motoboyok fontos gazdasági és szociális hajtóerőt jelentenek a város számára. A dal egyik főszereplője egy motogirl, aki a férfiak által dominált szakmában próbál sorsát jobbra fordítani.

Manu Chao, a világ- és könnyűzene egyik legérdekesebb figurája, 17 év után új lemezzel tér vissza, amelynek címe Viva Tu lesz, és 2024. szeptember 20-án fog megjelenni. Az énekes-dalszerző a lemezről már kiadott két dalt, köztük a címadó Viva Tu-t, valamint a São Paulo Motoboy-t, amelynek videóklipje a Variety szerint az énekes elmúlt 17 évének tapasztalatait és utazásainak emlékeit összegzi.

A São Paulo Motoboy megjelenése után egy húsz perces dokumentumfilm is napvilágot látott Manu Chao YouTube-oldalán, amely részletesen bemutatja a motoboyok életét egy olyan férfi szemszögéből, aki több mint tíz év börtön után új életcélt talált gyermeke születését követően.

Manu Chao legújabb lemeze, a Viva Tu, 13 felvételt fog tartalmazni, és egy különleges együttműködést is felvonultat: a Heaven's Bad Day című dalban a 15-szörös Grammy-díjas country sztár, a 91 éves Willie Nelson is közreműködik.