Orosz rakétatámadás érte a kijevi gyerekkórházat

A Tisza Párt elítéli a kijevi gyerekkórház elleni orosz rakétatámadást, és felszólítja a magyar kormányt, hogy tegyen hasonlóan. Ez az incidens az egyik legsúlyosabb támadásnak számít az ukrán főváros ellen a két éve tartó háború alatt.

Orbán Viktor három nappal ezelőtti moszkvai békemisszióját követően történt az eset, amely során az orosz hadsereg rakétával támadta meg a kijevi gyerekkórházat. A támadás következtében a városban legalább hét ember vesztette életét, további 11 személy megsebesült, és nyolcan kórházi kezelésre szorultak. Az áldozatok között gyerekek is vannak.

A Tisza Párt, amely az EP-választáson a második helyen futott be és EP-képviselői a korábban a Fidesznek helyt adó Európai Néppárt frakciójához csatlakoztak, közleményében határozottan elítéli a civilek, különösen az egészségügyi intézmények és a gyermekek elleni támadásokat. A párt elvárja, hogy a magyar kormány is foglaljon állást az ügyben, és ezt a leghatározottabban várja el.

A Tisza Párt részvétét fejezte ki az áldozatok családjainak, és jobbulást kíván a sérülteknek. A hétvégi kongresszuson Magyar Péter és pártja külpolitikai irányvonalát is meghatározta, amelyben kiemelten foglalkoznak az orosz agresszió elítélésével.