Árpád hídi tragédia: A taxisofőr, akinek elrabolták az autóját, elmesélte a történteket

Szerda este egy férfi elvette egy cigarettázó taxisofőr autóját, majd az Árpád hídra felhajtva halálos balesetet okozott. Ábrahám Györgyi, a taxi tulajdonosa, az RTL-nek beszámolt a baleset előtti eseményekről.

Ábrahám Györgyi szerint aznap este, egy fuvar után megpihent a Szentlélek téren, amikor a támadó váratlanul megjelent. „A semmiből jött az ember, előtte sehol sem láttam. Teljesen hangtalanul termett ott, még mindig érzem a szagát az orromban” – mondta Györgyi. A férfi közeledésére a taxis megijedt, és a férfi kérdéseire – hogy szabad-e, vár-e valakit, elviszi-e – Györgyi nemmel válaszolt. Ekkor a férfi dulakodni kezdett vele, megpróbálta őt fellökve beszállni a résen az autóba, rácsapta az ajtót a kezére, majd bejutott a sofőrülésbe. Györgyi segítségért kiáltott, de senki nem segített neki.

A támadó a dulakodás során egy szót sem szólt, és csak egyszer vette fel a szemkontaktust, amikor megpróbálta gyomron ütni a sofőrt. Györgyi szerint a férfi nehézkesen indult el az autóval, mivel nem volt hozzászokva az automata váltóhoz. A taxis még próbált közelebb lépni, de a férfi ismét megpróbálta őt megütni, így Györgyi kénytelen volt hátrálni. A támadó ekkor elhajtott az autóval, Györgyi pedig segítségért kiáltott, de csak egy fehér autó állt meg, miután az út közepére lépett.

Ábrahám Györgyi, aki 18 éve dolgozik taxisként, könnyebb sérüléseket szenvedett a lábán, kezén és a hasán. A baleset óta csak négy órát aludt, és bár fizikailag nem súlyosan sérült meg, mentálisan és lelkileg kimerült. Az autóját, amelyet örökségéből vásárolt és nagyon szeretett, elvesztette, ami miatt kilátástalannak látja a jövőjét. A taxit nem csak munkájához, hanem önkéntes állatmentő tevékenységéhez is használta.

Miután a támadó elhajtott az autójával, Györgyi felhívta a rendőröket, akik rendkívül gyorsan megérkeztek, de már későn. Így ő a rendőrautóból látta az Árpád hídon a szörnyű balesetet, amelyben hárman vesztették életüket, köztük az ámokfutó rabló is.

Györgyi elmondása szerint mélyen elkeseríti az esemény, és haragszik az ámokfutóra, aki értékes emberek életét vette el. A tragédia után reménykedik, hogy a biztosító kifizeti a kárigényét, és bízik abban, hogy a Jóisten segítségére lesz a jövőben. „Effektíve nem hibáztam, maximum rossz helyen, rossz időben voltam” – jelentette ki.