Baukó Éva és Nagy Alekosz közötti per: Nincs béke!

Elindult a harc Baukó Éva és Nagy Alekosz között az Érdi Járásbíróságon, ahol a békéltető eljárás sikertelen volt, így ősszel kezdődik a tárgyalás. A ValóVilág negyedik szériájának győztese, Alekosz becsületsértéssel és levéltitok megsértésével vádolja egykori barátját, Baukó Évát, és mindkét fél újabb feljelentéseket és pereket helyezett kilátásba az ügy lezárulta után.

A bíróságra Baukó Éva időben érkezett, míg Alekosz csak pár perccel a kezdés előtt, ügyvédje kíséretében. A korábbi szövetségesek és barátok most ellenségekké váltak, és a meghallgatáson még egymásra sem néztek. Éva köszönt, de Alekosz ezt nem viszonozta. Az eredetileg 15 percesnek tervezett meghallgatás majdnem 40 percig tartott, és mivel egyik fél sem volt hajlandó engedni, így nem kötöttek békét.

Baukó Éva korábban közösségi oldalán vádolta meg Alekoszt, hogy fiatalkorú lányokat zaklat az interneten, és pedofil hajlamú viselkedéssel vádolta őt. Alekosz ezekre a vádakra rágalmazás és levéltitok megsértése miatt perelte be Baukó Évát. Baukó Éva ezt követően felvette a kapcsolatot néhány iskolás lánnyal, akik elmesélték neki, hogyan tett nekik tisztességtelen ajánlatot Alekosz.

Alekosz a meghallgatás után kijelentette, hogy Éva valótlan dolgokat állít róla, és tévécsatornákat von bele a bűncselekményekbe. Emellett azt is állította, hogy az RTL, a TV2 és egy prominens rádiócsatorna vezetői arra kérték, hogy perelje be Baukó Évát. Alekosz szerint Éva hamarosan minden vádjával szembesülni fog a bíróságon.

Baukó Éva továbbra is kitart állításai mellett, és úgy véli, hogy Alekosz sok nőt megalázott már, és ideje megállítani őt. Éva szerint vannak bizonyítékai és tanúi is arra, hogy Alekosz kiskorúakat zaklatott. Baukó Éva szerint Alekosz egy nárcisztikus szociopata, és nem fél attól, hogy további pereket indítson ellene. Azt mondta a lapnak, hogy vidáman készül a tárgyalásra, és szerinte „sosem volt Alekosznak jó hírneve”. Szerinte az arcpirító tartalom a közre vonatkozik, azért osztotta meg őket.

Baukó védőügyvédje, Dr. Lichy József szerint Éva a női társadalom képviseletében tette közzé azokat a tényállításokat, amiket Alekoszról megtudott. Az ügyvéd szerint a kérdés az, hogy mi a fontosabb: egy egyén becsülete vagy a női társadalom reakciója, amit Éva magatartása fejez ki.

Ez nem az első bírósági ügy a két villalakó között. Korábban Alekosz hasonló ügyben tett feljelentést Éva ellen, aki akkor nyilvánosságra hozta, hogy Alekosz mennyi pénzzel tartozik neki. Akkor a békéltetés után Alekosz visszavonta a feljelentést, de most nem kíván meghátrálni. Baukó Éva szerint Alekosz a levelek tartalmát nem kifogásolja, „csak az zavarja, hogy ország-világ láthatta, milyen ember is ő, és hogyan vadászik fiatalkorú lányokra”. Az egykori villalakó kifejtette, hogy ha tárgyalási szakaszba jut az ellene indított per, akkor a bizonyítási eljárásban beidézik a lányokat, akik kötelesek lesznek megjelenni és elmondani az igazat.