Tüntetés az MTVA előtt: Magyar Péter és a Tisza Párt fellépése a propaganda ellen

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke, szombat délután tüntetést szervezett az MTVA épülete elé, hogy fellépjen a propaganda ellen. A demonstráció több szempontból is figyelemre méltó volt.

Szombat délután három órakor Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke, tüntetést szervezett az MTVA Kunigunda úti épülete elé. A rendezvény célja a propaganda elleni fellépés volt, és Magyar Péter bojkottot hirdetett a propagandasajtó ellen. Ugyanakkor követelte, hogy hívják be a köztévé élő műsorába is.

A demonstráción több felszólaló is megjelent, köztük Hadházy Ákos, akit a tömegből egyesek Gyurcsány Ferenc emberének tartottak. A tüntetők közül voltak, akik a közmédiával szembeni érdekérvényesítés érdekében a végletektől sem riadtak vissza, és akár az épületbe is bementek volna.

Magyar Péter a tüntetés során 16 pontot olvasott fel, amelyben valódi közmédiát követelt a propaganda helyett. A demonstráció végül konfettiesővel és "mocskos Fidesz!" skandálással zárult.

A közmédia beszámolt a tüntetésről, és később egy sértődött közleményt is kiadott, amelyben kikérte magának az "erőszakos követeléseket".

A tüntetésen résztvevők százezres tömeget vártak, de végül nem gyűltek össze annyian. Magyar Péter felszólította híveit, hogy ne hallgassanak propagandistának címzett médiumokat, amit azonban többen elutasítottak, mondván, hogy szeretnének kiegyensúlyozottan tájékozódni.

A tüntetés során Magyar Péter egy Hitler-idézettel kezdte beszédét, amelyet több elemző is kritizált. Horn Gábor, a Republikon Intézet vezetője szerint kontraproduktív volt ez az idézet, és inkább keresett volna egy hasonló tartalmú, de más személytől származó mondatot.

Horn Gábor szerint a Tisza Párt továbbra is Magyar Péter egyszemélyes története, és kérdéses, hogy meddig tartható ez a politikai influenszerség.

Ember Zoltán Levente, az Iránytű Intézet ügyvezetője szerint a tüntetés inkább hasonlított az óellenzék által megtartott megmozdulásokra, és különös, hogy az Orbán Balázs idézetére nem koncentráltak jobban.

A tüntetés sikeres volt, mert rendben, botrány nélkül lezajlott, és Magyar Péter meg tudta mutatni egy másik arcát.