Gyurta Dániel a Nemzetközi Úszó Hírességek Csarnokának új tagja

Gyurta Dániel, a 35 éves olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó, a floridai Fort Lauderdale-ben található Nemzetközi Úszó Hírességek Csarnokának tagjai közé került.

Gyurta Dánielt, aki négy olimpián vett részt, Athénban ezüst, Londonban pedig aranyérmet nyert 200 méter mellen, most a Nemzetközi Úszó Hírességek Csarnokába választották be. Az úszó a közösségi média oldalán fejezte ki háláját a megtisztelő tagságért, és elmondta, hogy 2024-ben született meg a lánya, valamint átélte a párizsi olimpia legszebb pillanatait.

Gyurta Dániel jelenleg a Magyar Olimpiai Akadémia elnöke, és júliusban megszületett kislánya, Mirabella, Iszak Eszterrel kötött házasságuk után két évvel.

A Nemzetközi Úszó Hírességek Csarnoka 1964 óta működik az Egyesült Államokban, és az első magyar tagja Hajós Alfréd volt. Azóta több magyar sportoló is bekerült, köztük Székely Éva, Darnyi Tamás, Egerszegi Krisztina és a többszörös olimpiai aranyérmes vízilabda-csapat tagjai.

Gyurta Dániel 2019-ben Szijjártó Péter külügyminiszter főtanácsadója lett, majd 2022-ben rendkívüli és meghatalmazott nagyköveti rangot kapott Novák Katalin akkori köztársasági elnöktől.