Margit híd: Felújítás és forgalmi változások

A Margit híd kerékpárútjának felújítása miatt jelentős változásokra kell számítaniuk a közlekedőknek. A munkálatok két szakaszban zajlanak, ami érinti a gyalogosokat és a kerékpárosokat is, valamint torlódásokat okozhat a gépjármű forgalomban.

A Margit híd északi oldalán található kerékpárút felújítása július 8-tól augusztus 31-ig tart. Az érintett szakaszon a megrongálódott burkolatot kicserélik, és az útburkolati jeleket, valamint a kerékpáros piktogramokat is megújítják. A felújítás során a kerékpárosok és a gyalogosok ideiglenesen a közúti útpálya külső forgalmi sávjában kialakított kerékpárúton, illetve a járdán közlekedhetnek.

A BKK közleménye szerint a projekt két ütemben valósul meg. Az első ütem július 8. és augusztus 4. között a szigeti bejárótól a budai hídfőig tart, míg a második ütem augusztus 4. és 31. között a pesti hídfő és a szigeti bejáró közötti részen zajlik.

A munkálatok ideje alatt a Buda felé vezető oldalon lezárják az autósforgalom elől a külső sávot, ahol ideiglenesen kerékpársávot és gyalogos részt alakítanak ki. Emiatt Pestről Buda felé csak egy forgalmi sáv áll majd rendelkezésre.

A Szent István körúton és a Pozsonyi úti felhajtón időszakosan jelentősebb torlódások várhatók a Margit híd irányába. A közösségi közlekedés zavartalanságának érdekében azonban a Szent István körút Tátra utcai kereszteződésétől a Margit hídi munkaterület kezdetéig ideiglenes autóbuszsávot jelölnek ki, amelyet a Pozsonyi útig a biciklisek is használhatnak. A munkálatok alatt a Pozsonyi útról csak egy sávon lehet a hídra felhajtani.