Az AutoWallis létrehozza Magyarország első integrált mobilitási szolgáltatóját

Az AutoWallis Csoport bejelentette, hogy a Nelson Flottalízing Kft. wigo fleet márkanév alatt folytatja flottakezelési tevékenységét, és ezzel Magyarország első integrált mobilitási szolgáltatóját hozza létre.

Az AutoWallis Csoport több mobilitási szolgáltatását egyesíti egy vállalatban, hogy kihasználja a szinergiahatásokat és javítsa az ügyfélélményt. A Nelson Flottalízing Kft., amely a piac meghatározó flottakezelői közé tartozik, júliustól a wigo fleet név alatt lesz elérhető. A márkanévváltás lehetővé teszi a flottakezelési szolgáltatások rugalmasabb kialakítását, a keresztértékesítést és az üzemeltetés hatékonyságának további fejlesztését.

Ilyés Péter, az AutoWallis Csoport Mobilitási Szolgáltatások Üzletágának vezetője szerint a wigo márka bevezetése és a szolgáltatások bővítése lehetőséget ad arra, hogy a mobilitási szolgáltatásokat egy egységes név alatt kínálják, amely minden piacon azonos jelentéstartalommal bír.

Az AutoWallis Csoport a márkanévváltással egyidejűleg összevonja a flottakezelő és a carsharing szolgáltatásait is. Ennek eredményeképpen a wigo carsharinget üzemeltető Wallis Autómegosztó Zrt. beolvad a Nelson Flottalízing Kft.-be.

Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója elmondta, hogy a két szolgáltatás egyesítésével növekszik a cég hatékonysága, és jelentős szinergiák érhetőek el például az autók beszerzésében és üzemeltetésében. Hozzátette, hogy a lépés összhangban van az AutoWallis stratégiájával és növekedési terveivel.

Az AutoWallis árfolyama az év eleje óta 22,4 százalékkal emelkedett.