Az Omoda 5 ára Magyarországon

A Chery Group Omoda 5 modellje hamarosan megjelenik a magyar piacon, a kínai gyártó SUV-jét 10 millió forintos alapáron kínálják.

A Chery autóinak magyarországi forgalmazását a Genius Automotive Europe Kft. végzi, és az Omoda 5 modelljük szeptembertől lesz elérhető a hazai vásárlók számára. A 1,6-os benzines crossover alapára 10 millió forint lesz, és a tervek szerint novemberben már az elektromos változat is megvásárolható lesz. Méreteit tekintve az Omoda 5 hasonló kategóriába sorolható, mint a Suzuki Vitara vagy a Hyundai Kona, 4400 mm hosszúsággal, 1830 mm szélességgel, 1588 mm magassággal és 2630 mm-es tengelytávval.

Az Omoda 5 motorja 197 lóerős, és 7,8 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra. Az utastérben két 10,25 colos digitális képernyő található, az egyik a műszerfalat, a másik a központi kijelzőt szolgálja.

A Chery, amely 1997-ben alakult, Kína egyik legnagyobb autóexportőre. A vállalat tavaly közel 1,9 millió járművet értékesített, ebből 900 ezret nemzetközi piacon. Európában is jelen vannak, Barcelonában gyártóbázissal, Németországban pedig fejlesztőközponttal rendelkeznek.

A Chery Holdings Group az idei év első négy hónapjában 711 ezer autót adott el, ami jelentős növekedést mutat az előző év azonos időszakához képest. Az elektromos és plug-in hibrid járművek értékesítése különösen dinamikus, 93 ezer darabot értékesítettek, ami 137 százalékos növekedést jelent éves összevetésben.