Az idei MCC Feszt: Zene és közéleti diskurzus Esztergomban

Tankcsapda, Majka, Ákos, ValMar, T. Danny – ők csupán néhányan azok közül, akik fellépnek az idei, Esztergomban megrendezésre kerülő Mathias Corvinus Collegium (MCC) háromnapos fesztiválján. A zenei programok mellett neves hazai és külföldi előadók is színesítik majd a rendezvényt, melynek középpontjában a közéleti és kulturális diskurzus áll.

Az MCC Feszt nem csupán egy zenei esemény, hanem egy olyan fórum is, ahol a résztvevők megismerkedhetnek különböző társadalmi és gazdasági kérdésekkel. Idén augusztus 1. és 3. között kerül sor a IV. MCC Fesztre, melyre a szervezők még több látogatót várnak, mint a tavalyi közel 50 ezer főt.

A fesztivál kínálata a zenei előadásokon túl közéleti témákat is felölel, így a mesterséges intelligencia, az amerikai és európai uniós választások, valamint a zöldátmenet társadalmi és gazdasági hatásai is terítékre kerülnek.

A közelgő esemény kapcsán a szervezőkkel – Papp Gergellyel, az MCC Feszt főszervezőjével, Pálfalvi Noémivel, az MCC nemzetközi igazgatójával, és Kosztrihán Dáviddal, az MCC Közéleti Programok igazgatójával – készült videós podcastban beszélgettek többek között arról, milyen kihívásokkal jár egy ilyen sokszínű fesztivál összeszervezése, hogyan kezelik a megnövekedett látogatószám okozta infrastrukturális kérdéseket, és milyen szempontok mentén állították össze az idei közéleti programot.