Hevesi Tamás az AI szerepéről a slágergyártásban

Az idén 30 éves szólókarrierjét ünneplő Hevesi Tamás a Hozz egy verset podcastműsorban beszélt arról, hogy szerinte néhány kollégája mesterséges intelligencia segítségével írja a slágereket. Az énekes elmondása szerint míg egyesek nehezen alkotnak sikeres dalokat, addig mások számára ez könnyedén megy, és úgy tűnik, hogy az AI használata mögöttük állhat.

Hevesi Tamás szerint az AI alkalmazása nagy segítség lehet a dalszerzésben, de fontos, hogy az arányok megfelelőek legyenek, és az alkotó személyiségét tükrözzék, nem pedig az AI dominanciáját. Az énekes úgy véli, hogy a technológiai segítség használata nem helyettesítheti a valódi tehetséget és munkát, és bár nem nevezett meg senkit, úgy érzi, hogy a magyar könnyűzenei színtéren vannak olyanok, akik gyorsan és feltűnően hasonló hangzású dalokat produkálnak az AI segítségével.

Hevesi Tamás kritikusan szemléli a helyzetet, és úgy véli, hogy a mai zeneiparban már nem szükséges a hagyományos értelemben vett tanulás és gyakorlás, ami szerinte a leegyszerűsítés és a könnyű siker elérésének kultúráját tükrözi. Az énekes saját tapasztalatairól is beszélt, említve, hogy ő maga is sokszor dobta a szemetesbe azokat a dalszövegeket, amelyekkel nem volt elégedett.