A világ leghülyébb törvényei

A világ számos pontján találkozhatunk olyan törvényekkel, amelyek első hallásra nevetségesek vagy érthetetlenek lehetnek. Ezek a jogszabályok gyakran régi időkből származnak, és bár mára elavultak, mégis érvényben maradtak. Lássuk, milyen furcsaságokkal találkozhatunk a nagyvilágban!

Sok esetben a törvények módosítása vagy eltávolítása hosszadalmas folyamat, ezért előfordul, hogy a már nem releváns jogszabályok érvényben maradnak. A jogrendszerek stabilitása és a jogbiztonság miatt néha még a legfurcsább törvények is fennmaradnak.

Párizsban például 1910 óta tilos a csókolózás a vasúti peronokon, hogy elkerüljék a vonatkéséseket a hosszú búcsúzkodások miatt, bár ma már nincsenek következményei a tilalom megszegésének.

Dániában a sofőröknek minden utazás előtt ellenőrizniük kell, hogy nem fekszik-e valaki az autó alatt, ami egy régi törvényi előírás része.

Svájcban este 10 óra után tilos a WC használata a társasházakban, hogy ne zavarják a szomszédok nyugalmát.

Ausztráliában a bártulajdonosok kötelesek ellátni a vendégek lovait szénával és vízzel.

Szingapúrban 1992 óta érvényben van a rágótilalom, kivéve az orvosi vagy foghigiéniai célokra szükséges termékeket.

Gary városában, Indiana államban, tilos fokhagymaevés után négy órán belül moziba vagy színházba menni.

Az Egyesült Királyságban törvény tiltja, hogy valaki a Parlamentben haljon meg, mivel az állami temetés illetné meg az elhunytat.

Coloradóban nem szabad kölcsönadni a porszívót a szomszédoknak, büntetőjogi felelősség terhelheti azt, aki mégis megteszi.

Svájcban néhány kantonban tilos magas sarkú cipőt viselni otthon, de a kutya- és macskahús fogyasztása nem ütközik törvénybe.

Bad-Sooden-Allendorf óvárosában csak bézs vagy homokszínű napernyőket szabad felállítani, a színesek pénzbírsággal sújthatók.