Ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Sustainable World konferencia

Öt évvel ezelőtt indult útjára a Sustainable World konferencia, amely mára egy jelentős fenntarthatósági iparági eseménnyé nőtte ki magát. Az első rendezvényt 2020-ban tartották, amelyet a járványhelyzet miatt csak az előadók lehettek jelen fizikailag, de a hibrid formátum sikeres volt. Idén szeptember 4-én kerül sor a következő konferenciára, amely előtt összefoglaljuk az elmúlt évek legfontosabb témáit és idézeteit.

Az első konferencián a gazdaság és a politika fenntarthatósági kérdései kerültek előtérbe. Ifj. Chikán Attila, az Alteo vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a hiteles fenntarthatósági megoldások hiánya versenyhátrányt jelenthet. Gereben Mátyás, a CPI Hungary országmenedzsere szerint a járvány lassította a fenntarthatóság iránti igényt, de hosszú távon felgyorsíthatja a folyamatok átalakulását. Orbán Gábor, a Richter Gedeon vezérigazgatója kiemelte, hogy a Covid-19 rávilágított a globális gazdaság összefüggéseire, ami még inkább megerősítette a fenntarthatóság globális jellegét. Rózsai Rezső, a KPMG Magyarország vezérigazgatója és Noszek Péter, a Nestlé Hungária ügyvezető igazgatója is megerősítették, hogy a fenntarthatóság nélkülözhetetlen része a vállalati stratégiának és hosszú távon növeli a vállalat értékét.

A konferencia második szekciójában a zöld finanszírozás és befektetések kerültek terítékre. Kurali Zoltán, az Államadósság Kezelő Központ Zrt. vezérigazgatója beszámolt az ÁKK sikeres zöld kötvénykibocsátásáról. Vízkeleti Sándor, a BAMOSZ elnöke és az Amundi Alapkezelő vezérigazgatója, valamint Wieder Gergő, a KPMG igazgatója is a zöld finanszírozás fontosságát hangsúlyozták.

A harmadik szekcióban a zöld energia állt a középpontban. Ürge-Vorsatz Diána előadásában kiemelte, hogy a megújuló energiaforrások használatának felgyorsítása történelmi lehetőség, amit az energiaválság még inkább előtérbe hozott.

A negyedik szekcióban a fenntartható vállalatok jövőbeli szerepét tárgyalták. Lakatos Zsófia, az Emerald PR ügyvezetője szerint egy felelős vállalat nem engedhet meg magának olyan tevékenységet, amiért bocsánatot kellene kérnie.

A konferencia további részletei és a következő, 2021-es konferencia beszámolója hamarosan következik, míg az idei év szakmai programja a konferencia aloldalán érhető el.