Az Nvidia részvényeinek fényes jövője

Az Nvidia részvényeinek elképesztő ralija még nem érhetett véget, egy elemző szerint a cég piaci kapitalizációja 2025-ben átlépheti az 5 ezermilliárd dolláros szintet.

Louis Navellier, a Navellier & Associates elemzőcég alapítója és vezetője szerint az Nvidia részvényei jövőre átléphetik a 200 dollárt, amennyiben a Blackwell chipek gyártása a várakozásoknak megfelelően beindul. Ez a mostani árfolyamhoz képest 62 százalékos felértékelődést jelentene.

Az Nvidia árfolyama az idei év során már 150 százalékkal emelkedett, bár június közepe óta egy jelentős korrekciót is megfigyelhettünk.

A Blackwell az Nvidia következő generációs AI-platformja, amelyet a vállalatok mesterséges intelligencia képességeinek fejlesztésére terveztek. Navellier úgy véli, hogy a kaliforniai Santa Clara-i cég jelentős befektetései a következő generációs generatív AI-chipekbe hozzájárulnak az Nvidia dominanciájához ebben a gyorsan fejlődő technológiai térben. Szerinte az Nvidia 2 milliárd dolláros beruházása a versenytársak erőfeszítéseit "egyre inkább hiábavalóvá" teszi a mesterséges intelligencia területén.

Navellier állítása szerint az Nvidia egyedül irányítja a részvénypiacot, és ezen logika mentén jelentette ki, hogy az S&P 500-ban lévő "Magnificent Seven"-ből "a Magnificent One és 499 másik részvény" lett.

Jelenlegi több mint 3 ezer milliárd dolláros piaci méretével az Nvidia a harmadik legnagyobb tőzsdén lévő vállalat. Amennyiben eléri a 5 ezer milliárd dolláros kapitalizációt, az vélhetően messze a legnagyobb céggé tenné az AI zászlóshajójának kikiáltott vállalatot.