A Wednesday 2. évada lesz Írország történetének legnagyobb produkciója

A Netflix által gyártott Wednesday sorozat második évada, amely 2023-ban vált bombasikerré, Írországban készül, és ez lesz az országban valaha készült legnagyobb produkció.

A 2022-ben bemutatott Wednesday című sorozat második évada már javában forog, és Írországban a valaha készült „legnagyobb produkció” lesz. A sorozatot az MGM Television gyártja, és az első évad, amelyet Romániában forgattak, több mint 250 millió megtekintést ért el, valamint négy Emmy-díjat nyert. A második évadot a Wicklow megyében helyezik majd képernyőre.

A Screen Ireland, amely az ország állami filmes ügynöksége és 1993 óta számos nagyszabású projektet, mint például a Star Wars: Az ébredő Erő című filmet is támogatott, számára a Wednesday a költségvetés tekintetében az országban eddig forgatott legnagyobb produkció lesz. Simon Harris ír miniszterelnök a hír megünneplésére meglátogatta a forgatás helyszínét, ahol találkozott a sorozat rendezőjével, Tim Burtonnel és a többi ír alkotóval.

Simon Harris így nyilatkozott: „Örömmel látom, hogy Írországot továbbra is olyan sorozatok és filmek forgatásának helyszínéül választják, amelyek támogatják gazdaságunkat, munkahelyeket teremtenek, bemutatják kreatív tehetségeinket és népszerűsítik országunkat a világ színpadán”.

Anna Mallett, a Netflix EMEA régióért felelős alelnöke szerint az elmúlt években jelentős összegeket fektettek be az Írországban készült produkciókba, mint például a Vikingek: Valhalla, a The Siege of Jadotville vagy a Bodkin. Lindsay Sloane, az MGM Television vezetője hozzátette, hogy az írországi erőforrásokat elsőrangúnak találták, és a helyi szakemberek hihetetlenül képzettek, akik segítenek életre kelteni a produkcióikat.