Threads: Egy év után 175 millió felhasználó

Egy évvel ezelőtt indult útjára a Meta által létrehozott Threads közösségi oldal, amely mára 175 millió havi aktív felhasználót számlál, de még mindig messze van attól, hogy az új Twitterré váljon.

A Meta új közösségi oldala, a Threads, már egy éves, és Mark Zuckerberg szerint 175 millió havi aktív felhasználóval büszkélkedhet. A Threads 2023. július 5-én debütált, és az első évben átlagosan havonta 14,58 millió új felhasználóval bővült. Az indulás utáni első napokban robbanásszerű növekedést mutatott az oldal, hiszen már az első hét órában 10 millióan, két nap múlva 60 millióan, öt nap elteltével pedig már 100 millióan regisztráltak. Azonban ez a lendület az év további részében lassult, és a kezdeti növekedés után éves szinten már „csak” 6,25 millió új felhasználóval bővült havonta a platform.

Mark Zuckerberg bejegyzésében, amelyet a Threads felületén osztott meg, kiemelte, hogy a regisztrált felhasználók száma nem egyenlő a ténylegesen aktív felhasználókkal, hiszen sokan regisztrálnak, de nem feltétlenül használják aktívan a platformot. 2023. július 18-ra a Threadsre regisztrált felhasználók száma elérte a 150 milliót, de ez nem jelenti azt, hogy ennyien aktívan is használják a szolgáltatást.

A Threads stabilan működik, és bár még nem érte el azt a célkitűzést, hogy az új Twitterré váljon – amely jelenleg 368 millió havonta aktív felhasználóval rendelkezik –, a platform öt hónap alatt összerakott alapjai erőseknek bizonyultak. Az Instagram jelentése szerint a Threads bejegyzéseinek 63 százaléka szöveges tartalom, de minden negyedik bejegyzés tartalmaz képet is, és a hangjegyzetek is egyre népszerűbbek a felhasználók körében.

A Threads felhasználói a szolgáltatás első születésnapja alkalmából új ikonokat kapnak, amelyekből öt napon át minden nap egyet választhatnak, de gyorsan kell dönteniük, mert csak július 12-ig érhetőek el ezek az ikonok.

Mark Zuckerberg, a Meta vezérigazgatója nemcsak a Threads sikeres első évét ünnepelte, hanem az amerikai függetlenség napját is egy különleges módon tette meg, szmokingban szörfözve és sörrel a kezében, miközben az amerikai zászlót lobogtatta. Az Instagramon közzétett videója, amelyben Bruce Springsteen Born in the U.S.A. című száma hallható, egy nap alatt majdnem 650 ezer lájkot és közel 20 ezer kommentet kapott, de cikkünk megjelenéséig ez a szám már több mint 700 ezer lájkra és 20 ezer kommentre nőtt. Zuckerberg bejegyzésében ünnepi köszöntőt is írt: "Boldog születésnapot, Amerika!" Ez nem az első alkalom, hogy Zuckerberg szörfözős videót oszt meg a függetlenség napja alkalmából, ami már-már hagyománnyá kezd válni.