Jövő tavasszal tér vissza a Daredevil-sorozat

Öt év szünet után 2025 márciusában tér vissza a népszerű Daredevil sorozat, amelynek főhőse, Matt Murdock, a vak ügyvéd és szuperhős, ismét igazságot szolgáltat a Marvel-kánonban.

A 2018-ban megszűnt sorozat rajongói már alig várják, hogy újra láthassák a parkourozó, echolokációval tájékozódó Matt Murdockot, aki a nappali ügyvédi munkája mellett éjszakánként Daredevilként veszi fel a harcot a bűnözés ellen. A Daredevil: Born Again című sorozatban Charlie Cox tér vissza a címszereplőként, és Jon Bernthal ismét a Megtorló (Punisher) bőrébe bújik, hogy Vincent D'Onofrio Kingpinjével szálljon szembe.

A Marvel hőse, aki először 2003-ban Ben Affleck megformálásában jelent meg a nagyvásznon, a 2015 és 2018 közötti Netflix-sorozatnak köszönhetően vált igazán ismertté. A sorozat új részeiben a karakterek és a világ is megváltozott, a történet új irányt vesz, amely a felnőtté válásukat és a körülöttük lévő világ változásait helyezi előtérbe.

Brad Winderbaum, az Official Marvel Podcast vendégeként beszélt a sorozat visszatéréséről, és összehasonlította a Daredevil újraindítását az X-Men '97 sorozatával, amely szintén a rajongók kedvenceit hozza vissza, de egyben új irányt is szab a történetnek. A Marvel szerint a Daredevil: Born Again nem lesz olyan erőszakos, mint elődje, ami a hardcore rajongók körében már kiváltott némi aggodalmat.

A Netflix nem csak a Daredevil sorozatával tér vissza a régi kedvencekhez, hanem a játékiparban is megmutatja a régi klasszikusok iránti elkötelezettségét. A streamingszolgáltató újraéleszti az egykor igen népszerű Aknakereső játékot, amely a Windows 3.1 óta volt az operációs rendszer szerves része, de a Windows 7-es frissítésnél eltűnt a repertoárból. A Netflix által visszahozott Aknakereső friss grafikával és új játékmóddal kerül a felhasználók elé, és a Netflix-fiókkal rendelkező ügyfelek ingyenesen tölthetik le iOS és Android rendszerekre, reklámoktól mentesen.

A Netflix más sorozatai is népszerűek, például A Bridgerton család, amelynek casting rendezője, Kelly Valentine Hendry elárulta, hogy rengeteg kéretlen rajongói jelentkezést kap a sorozat negyedik évadához. A rajongók közül néhányan kvázi szexvideókat küldözgetnek abban a reményben, hogy bekerüljenek a sorozatba. Hendry szerint a postaládája 90 százalékban tele van a Bridgertonban szerepet kereső rajongóktól érkező e-mailekkel, és jelenleg Sophie Beckett szerepére vadásznak, aki a regényekben Benedict Bridgerton szerelme.