Debreceni drogéria elleni rablás: elévült az ügy

Kilenc évvel ezelőtt történt meg a debreceni drogériában az a nagy parfümlopás, amely során ismeretlen tettesek több millió forint értékű árut tulajdonítottak el. A rendőrség most megszüntette a nyomozást, mivel az ügy büntethetősége elévült.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya a 24.hu megkeresésére erősítette meg, hogy a lopás gyanúja miatt indult nyomozás ismeretlen tettesek ellen megszűnt, tekintettel arra, hogy a bűncselekmény büntethetősége elévült.

Az eset 2015. november 16-áról 17-ére virradó éjjel történt, amikor is a tettesek egy sötét színű BMW-vel érkeztek a helyszínre. Maszkokban, először baltával próbálták betörni az ajtót, majd kudarcot vallva a kocsival a kirakatnak hajtottak. A lopás során zsákokba gyűjtötték össze a parfümöket, de az egyik zsák kiszakadt, így a drága illatszerek a földre hullottak.

A rablók ezután bevásárlókosarakba pakolták a parfümöket, és miután befejezték, elhajtottak a helyszínről. A rendőrség 2016. július 20-án 500 ezer forintos nyomravezetői díjat is kitűzött, de a tetteseket sosem sikerült azonosítani. Az ügy mostanra elévült, így a felelősségre vonás lehetősége is elszállt, és a nyomravezetői díjat is visszavonták.