A Pagani Huayra Epitome bemutatkozik: 7 sebességes kézi váltóval

A Pagani nemrégiben leplezte le a Huayra Epitome modelljét, amely egy 7 sebességes kézi váltóval felszerelt változat, és ezzel bizonyítja, hogy a kézi váltó még korántsem halott. A Huayra első hagyományos manuális váltós verziója 12 év után került bemutatásra.

A Huayra Epitome egy Xtrac gyártmányú, nyitott kulisszás kézi váltóval van ellátva, amely hét sebességi fokozattal rendelkezik, hasonlóan egyes Porschékban megtalálható váltókhoz. A különleges jármű egy Mercedes-AMG eredetű 6 literes biturbó V12-es benzinmotorral van felszerelve, amely 864 lóerős teljesítményt nyújt 6000-es percenkénti fordulatszámnál, és 1100 Nm-es csúcsnyomatékot biztosít 2800 és 5900 fordulat között.

A Huayra Epitome nem csak erőteljes, hanem figyelemre méltóan könnyű is, hiszen a tömege körülbelül 1,3 tonna, és 20-21 colos kerekeken gördül. Az elektronikusan korlátozott végsebessége eléri a 350 km/h-t.

A Pagani 9 hónap alatt tervezte meg és 10 hónap alatt gyártotta le ezt az egyedi modellt, amelynek ára egyelőre nem ismert. Azonban azt tudni lehet, hogy a fotókon látható modellből csupán egyetlen példány készült.

A Huayra Epitome bemutatása mellett nemrégiben Christopher Pagani, a Pagani Automobili alapítójának fia, részletesen is bemutatta a Huayra Codalungát, amely egy 5 példányban gyártott különlegesség, 2,7 milliárd forintos árcédulával. Az 840 lóerős Codalunga egy hétfokozatú szekvenciális váltóval van felszerelve.