Gyarmati Fanni: A fiatalok inspirálója és a Diverzum társalapítója

Gyarmati Fanni, aki kezdetben TikTokon osztotta meg Erasmusos élményeit, mára a Diverzum társalapítójaként és vezetőjeként segít diákok ezreinek. A Cápák között műsorban debütáló vállalkozóval egy kávé mellett beszélgettünk, aki a Diverzum csapatával együtt folyamatosan azon dolgozik, hogy a diákokat támogassa hazánkban.

Fanni az Erasmus+ program keretében Norvégiába utazott, ahol videónaplókat készített TikTokra, hogy megossza tapasztalatait és inspirálja a fiatalokat. A tartalmai hamar népszerűek lettek, több száz emberrel beszélt, akiket motivált az Erasmus programban való részvételre. Azóta is gyakran felismerik az utcán, és sokan köszönik meg neki a Diverzum létrehozását, amelyet diákkedvezményekkel segítik a fiatalokat.

A Diverzum munkájáról szólva Fanni elmondta, hogy napjai változatosak, de általában este 11 és hajnal 1 között a legkreatívabb. A csapattal rendszeres belső meetingeket tartanak, és hosszú távú stratégiákat terveznek. Emellett mentorálási és előadási felkéréseket is kap, amelyek során átadja tapasztalatait más startup alapítóknak.

A magánélet és a munka egyensúlyáról Fanni úgy véli, hogy bár kevesebb idő jut a családra és a barátokra, igyekszik odafigyelni rájuk. Külföldi utazásai során kapcsol ki, és látogatja nemzetközi barátait.

Gyermekkori álmairól beszélve Fanni hercegnő szeretett volna lenni, majd később az írás vonzotta. Ma már videóin és előadásain keresztül adja át gondolatait, és egy női magazinban is vendégszerzőként ír. Az üzleti világ és a saját vállalkozás építése teljesen magával ragadta.

Vezetőként a női érvényesülésről szólva Fanni elmondta, hogy még mindig vannak különbségek a férfiak és nők között, és néha meg kell küzdenie a megkülönböztetéssel. Azonban ezek az akadályok nem tudják elkedvetleníteni, sőt, motiválják, hogy megmutassa, nőként is lehet sikeres üzleti karriert építeni. Sok lány ír neki önbizalommal és kihívásokkal kapcsolatban, és Fanni szeretne segíteni nekik azzal, hogy őszintén beszél a nehézségekről és sikerekről egyaránt. A negatív kommentekkel kapcsolatban pedig úgy véli, hogy ha építő jellegűek, akkor tanul belőlük, egyébként nem foglalkozik velük.