A Maserati csendes vízi csodája: bemutatkozik a Tridente elektromos motorcsónak

A Maserati, az olasz luxusautók gyártója, most egy teljesen elektromos hajtású luxus motorcsónakot mutatott be a Vita Powerrel közösen. A Tridente névre keresztelt hajó nem csak a csendes vízi utazásokra termett, hanem a luxus és a teljesítmény jegyében is.

A Tridente egy 10,5 méter hosszú elektromos motorcsónak, amely 600 lóerős maximális teljesítményre képes, és egy 252 kWh kapacitású akkumulátorral rendelkezik. Az utazási sebessége 25 csomó, azaz körülbelül 46 km/h, míg a csúcssebessége a 40 csomót, tehát 74 km/h is elérheti. Az akkumulátor töltése ráadásul kevesebb mint egy óra alatt megoldható, bár további részleteket a gyártó nem közölt.

A Tridente nem csak gyors, hanem tágas is: akár 10 személy befogadására is alkalmas, és a vásárlók igényei szerint konfigurálható. A hajón található egy zárt kabin is, amely emeletes ágyat és WC-t is tartalmaz, így a kényelemről is gondoskodik.

A Vita Power, amely a projektben a Maserati partnerének számít, egy tengeri technológiai vállalat, amely a nagysebességű egyenáramú töltéssel kompatibilis hajtásláncokat fejleszt.

A Tridente karosszériáját szénszálas anyagból készítette a maine-i Hodgdon Yachts hajóépítő cég, ami tovább emeli a luxushajó presztízsét. A Maserati új motorcsónakja azonban nem a széles tömegek számára készült: a gyártása körülbelül 10 hónapot vesz igénybe, és az ára meghaladja a 2,6 millió dollárt, így inkább csak a szupergazdagok körében várható népszerűség.