Zamárdi nyári ritmusa: a Balaton Sound kezdetektől napjainkig

Zamárdi és a nyár egyet jelent a Balaton Sounddal, amely szerdán indult útjára, és az első nap már James Hype ritmusára táncoltatta meg a közönséget. A fesztivál a következő napokban is világhírű előadókkal, mint Paul Kalkbrenner, Marshmello és Timmy Trumpet, garantálja a felejthetetlen partihangulatot a magyar tenger partján.

A Balaton Sound évek óta a magyar tenger legnagyobb zenei fesztiválja, és idén is számos világhírű előadóval kényezteti el a látogatókat. Paul Kalkbrenner, aki július 4-én lépett fel, és aki már több évtizedes tapasztalattal rendelkezik az elektronikus zenében, a német techno nagymestere, a fesztivál egyik legvártabb fellépője volt. A dj a fellépése előtt adott villáminterjút az Indexnek, ahol elmondta, hogy Magyarország már olyan számára, mintha az otthona lenne, és hogy a nehéz pillanatokban a stúdióban töltött idő segít neki a kihívások leküzdésében. Kalkbrenner a fesztiválon a Nagyszínpad előtt lévő területet csordultig töltötte meg, és a visszafogott stílusáról ismert dj produkciói során a füstgépet preferálta a lézershow-val szemben. A lemezlovas azt is megemlítette, hogy nehéz nyárnak néz elébe, sok koncert vár rá, de ezt egyáltalán nem éli meg teherként, sőt, az év ezen időszaka a kedvence.

A márka erejét jelzi, hogy még azok is ismerik, akik távol állnak a bulizástól és az elektronikus zenétől, hiszen ki ne emlékezne Pumped Gabó ikonikus táncára, amelyet az Index tett közzé, vagy azokra az évekre, amikor a fesztiválozók a sárban is végigtáncolták a hetet.

Az erős szerdai nyitány után, ahol a hazánkban először játszó James Hype pörgette fel a tömeget, a fesztivál további napjai is ígéretesek. A részletes beszámolók szerint az első este olyan energikus volt, hogy az óriáskerék forgatása szinte feleslegessé vált.

A Balaton Soundról számos mendemonda kering, de kevesen tudják, hogy a fesztivál hogyan indult és milyen volt a kezdeti években. A magyar zenekarok közül is többen felléptek már itt, bár a fesztivál fokozatosan átállt a DJ-kre.

A fesztivál nem csak a helyszínen, hanem otthonról is élvezhető, hiszen a mai kvízünk segítségével mindenki belevetheti magát a zamárdi bulik világába.

Paul Kalkbrenner, aki 1999-ben adta ki az első kislemezét, és aki a Sky and Sand című dalával vált világhírűvé, a Balaton Soundon idén is fellépő előadók között volt. A fesztivál hivatalos oldalán közzétett videó alapján elmondható, hogy a buli nagyon jól sikerült. Kalkbrenner mellett olyan nevek is színpadra léptek, mint Marshmello, Timmy Trumpet, James Hype, Purple Disco Machine, valamint az underground szcénából Amelie Lens, Adam Beyer, Maceo Plex, Stephan Bodzin, Nico Moreno és sokan mások. A fesztivál első napjairól készült képgalériát itt lehet megtekinteni.