Ritka Mercedes Pullman keresi új tulajdonosát

Egy alig használt, ritka Mercedes S 600 Pullman luxuslimuzin került eladósorba, amely mindössze 380 kilométert futott az elmúlt 23 év alatt.

A Mercedes S-osztály a luxusautók piacának egyik meghatározó modellje, és a legújabb Maybach S680-as változat is impozáns méretekkel büszkélkedhet, hiszen 5,47 méter hosszú és 3,4 méteres tengelytávval rendelkezik. Azonban még ennél is tekintélyesebb méretű a piacra dobott Pullman változat, amelynek hossza meghaladja a 6 métert, tengelytávja pedig több mint 4 méter.

Ez a különleges hatszemélyes limuzin, amelyet Németországban 125 ezer euróért (magyar adókkal 62,7 millió forintért) kínálnak, ezüstmetál fényezéssel és fekete bőr belsővel várja új gazdáját. A legtöbb hasonló modellt 306 lóerős 5 literes V8-as vagy 367 lóerős 5,8 literes V12-es motorral szerelték, de ez a példány egy ritka 444 lóerős 6,3 literes V12-es erőforrással büszkélkedhet, amelyet mindössze egy hónapig kínáltak a típusban.

A Mercedes-Maybach S 680-as modellje mellett a Pullman változat is a luxus és kényelem szinonimája, és a kevés használt kilométer miatt gyakorlatilag új állapotban van. Az autó gyűjtők és a különleges járművek iránt érdeklődők számára egyaránt vonzó lehetőség lehet.