Hatalmas lehet a következő Apple Watch

A jubileumi Apple Watch nem hoz radikális újításokat, de a Series 10-es modellek ígéretes fejlesztéseket tartogatnak, mint például a nagyobb kijelző és az új egészségügyi mérők.

Az Apple Watchok tíz évvel ezelőtti bemutatása óta hatalmas népszerűségre tettek szert, és a legtöbbet eladott okosórák közé emelkedtek, megelőzve a hagyományos óragyártókat is. Az Apple három generációként hajt végre jelentősebb változtatásokat, és a Series 7, 8 és 9 után idén várhatóan a Series 10 is újításokat hoz majd.

A korábbi hírekkel ellentétben, amelyek jelentős dizájnváltozásokat és új szíjcsatlakoztatási mechanizmust jósoltak, a legújabb információk szerint a Series 10 hasonló külsővel, de nagyobb kijelzővel érkezik. A 91mobiles által közzétett számítógépes modellek alapján az új okosóra méretei 45 és 49 milliméter között változnak majd, ahol a 49 milliméteres változat kereken két hüvelykes panellel büszkélkedhet.

Az új S10-es chipnek köszönhetően a Series 10 képes lesz az alvási apnoe és a magas vérnyomás észlelésére is, bár pontos vérnyomásmérésre még nem lesz képes. Az Apple emellett egy nem invazív vércukor-szint mérő szenzoron is dolgozik, de ez várhatóan még nem kerül be az idei modellekbe.

Az Apple hagyományosan szeptemberben tartja meg nagyszabású eseményét, ahol az új Apple Watch modellek bemutatása mellett az iPhone 16-os sorozatot is szokás bemutatni. A pontos dátum még nem ismert, de az Apple Watch Series 10 várhatóan részt vesz az őszi eseményen.

Az Apple azonban nem csak az okosórák terén tervez újításokat. Egyes források szerint 2026-ban piacra dobhatják az új AirPods modelleket, amelyekbe kamerákat építenének. Az általában jól értesült elemző és Apple-szakértő Ming-Chi Kuo szerint az Apple már 2026-ban piacra dobja az első beépített kamerával ellátott fülhallgatót. A kamerák infravörös technológiát használnának, mint az iPhone-ban és az iPadben az arcfelismeréshez, és javítanák az Apple Vision Pro okosszemüveggel való interakciót, például a térbeli hangon keresztüli háromdimenziós hallás hatékonyságát. Kuo szerint a kamerás AirPods képes lesz felismerni a környezet változásait és gesztusvezérlést is lehetővé tehet, bár a cég még nem erősítette meg hivatalosan ezeket a terveket.