Felújítások kezdődnek a Hungária körúti felüljárón

Péntektől sávlezárások mellett javítási munkálatokat végeznek a Hungária körúti felüljárón, ami jelentős torlódásokat okozhat a nyár végéig.

A Budapest Közút Zrt. tájékoztatása szerint a felüljáró Árpád híd felőli oldalán, a Thököly út felé haladva lesznek a munkálatok, amelyek több ütemben zajlanak majd, és a felüljáró mindhárom érintett sávjában dolgoznak a szakemberek.

Júliusban és augusztusban a felüljáró M3-as bevezető felé vezető oldalán is elvégzik a szigetelési, burkolati és dilatációs javításokat.

A felújítások alatt az 1-es villamos közlekedése nem érintett, és a Kacsóh Pongrác úti felüljáróra, valamint az M3-as bevezetőre is biztosított lesz a feljutás.

A felújítás első üteme péntek reggel kezdődik

Pénteken reggel 7 órakor kezdődik az első ütem, amikor is a felüljáró szélső sávját zárják le, felmarják az aszfaltburkolatot, és elvégzik a pályalemez szigetelésének visszabontását. Ezt követően új szigetelést és aszfaltburkolatot építenek, valamint a dilatációs szerkezeteket is kicserélik.

A munkálatok ideje alatt 40 km/h sebességkorlátozás lesz érvényben, és a felüljárón lévő járdát is lezárják. A kerékpárosok a Vágány utca - Dózsa György út - Állatkerti körút útvonalon juthatnak el a Róbert Károly körútról a Városligetbe.

A második ütemben a középső sávban, majd a harmadik ütemben a belső sávban is hasonló munkálatokat végeznek, beleértve a dilatációk és a környező burkolat kibontását, valamint az új szerkezetek beépítését.