Vádat emeltek egy volt amerikai katona ellen, aki 46 évvel ezelőtt ölte meg szeretőjét Németországban

Egy volt amerikai katona ellen emeltek vádat Németországban, aki 46 évvel ezelőtt brutális módon megölte szeretőjét.

A vádlott, aki egykor a bajorországi Schweinfurtban szolgált, 1978-ban tizennégy késszúrással végzett egy 18 éves diáklánnyal. Az ügyészség szerint a gyilkosságot azért követte el, hogy elrejtse a fiatal nővel folytatott viszonyát. A 70 éves férfi ellen a tavalyi évben Nebraska államban léptek eljárásba, majd kiadták Németországnak, ahol jelenleg is vizsgálati fogságban van, és tagadja bűnösségét.

A gyilkosság idején 24 éves volt a férfi, aki 1996-ban került a német nyomozók látókörébe. A modern bűnügyi technikák révén sikerült az áldozat ruháján megtalálni a férfi DNS-ének nyomait. Az ügyészség állítása szerint a DNS-vizsgálatok és a tanúvallomások „súlyosan terhelőek” a vádlott számára. A nyomozást eredetileg bizonyítékok hiányában felfüggesztették, de a DNS-minták újbóli felfedezése után ismét megkezdődött a vizsgálat.

A gyanúsított jelenleg 70 esztendős, tavaly Nebraskában letartóztatták és átadták Németországnak, ahol vizsgálati fogságát tölti. A férfi továbbra is tagadja bűnösségét.

(Kiemelt képünk csak illusztráció.)

: (MTI) : (Indamedia Csoport) : (MTI) : (Indamedia Csoport)