Hevér Gábor és felesége, Myriam hosszú évek óta boldog házasságban

Több mint két évtizede alkotnak egy párt Hevér Gábor és felesége, Myriam, akik a szokásosnál nagyobb korkülönbség ellenére is boldog házasságban élnek. A színész most először beszélt arról, hogyan ismerkedtek meg, és hogy a szülők hogyan fogadták őt.

Hevér Gábor 31 éves volt, amikor találkozott a még csak 18 éves Myriammal. A színész elmesélte, hogy a Zeneakadémián találkoztak a Teremin című darab kapcsán, ahol ő Lenint alakította, míg Myriam táncolt. A szerelem nem első látásra, de hamar kialakult közöttük, és Gábor mindent megtett azért, hogy megszerezze a lány telefonszámát és udvaroljon neki. Myriam győri visszatérése után Gábor sokat utazott Budapest és Győr között, ahol a győri börtön bezárása miatt a fogvatartottakat más börtönökbe szállítják át, és még Madagaszkárra is elkalandozott gondolatban, mivel felesége onnan származik.

A kapcsolat elején Myriam szülei aggódtak lányukért, különösen a nagy korkülönbség és Gábor színészi hivatása miatt. Azonban miután a pár összeköltözött, és a szülők látták, hogy lányuk szerelmes és biztonságban van, a kapcsolatuk javult, és azóta is jó. Hevér Gábor megérti a szülői aggodalmakat, hiszen saját nagyobbik lánya, Vilma hamarosan eléri azt az életkort, amelyben ők Myriammal egymásba szerettek, és elismeri, hogy ő is kérdezősködne, ha egy harmincas férfi legyeskedne körülötte.

A színész szerint nem volt klasszikus lánykérés, sem nagy esküvő, de számára fontos volt, hogy hűséget ígérjen feleségének. Hevér Gábor hangsúlyozza, hogy a hűség és a kémia önmagában nem elegendő egy kapcsolatban, hiszen a pároknak előbb-utóbb együtt kell működtetniük egy vállalkozást, amit családnak hívnak.

A győri börtön bezárásáról szóló hírek kapcsán érdemes megemlíteni, hogy a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetet néhány hónapon belül kiürítik, mivel az intézmény nem alkalmas a biztonságos fogva tartásra. Egy szökési kísérlet után, amikor fogvatartottak egy letört ágylétra darabjával akarták kibontani zárkájuk falát, belső vizsgálat indult, amely megállapította, hogy az 1910-es években épült börtön annyira leromlott műszaki állapotban van, hogy a biztonságos fogva tartás feltételei nem biztosíthatóak teljeskörűen. Az intézkedés nem jár elbocsátással, a győri börtönben dolgozóknak új beosztást biztosítanak, és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) különbuszokat indít, hogy a munkatársakat a lakhelyükhöz legközelebb eső, másik börtönben tudják tovább foglalkoztatni. Makula György ezredes, a BVOP kommunikációs főosztályvezetője hozzátette, hogy a győri börtön korszerűtlen és fenntartása aránytalanul magas költséggel jár, mivel az épület nem szigetelt, régi nyílászárókkal rendelkezik, és a fűtés-, víz- és villamos hálózata is elavult. Emellett tájékoztatott arról is, hogy Csengeren épp egy 1500 ember befogadására képes, új okosbörtön épül, amely Európa legkorszerűbb, első high-tech börtöne lehet, és mintegy 700 ember számára teremt majd munkalehetőséget a térségben.