Sárközi Ákos bokszkesztyűt húz a Sztárboxban

Sárközi Ákos, a Michelin-csillagos séf, 47 évesen döntött úgy, hogy részt vesz a Sztárbox műsorában, ahol korábbi bokszolói tapasztalat nélkül kell majd megküzdenie fiatalabb és edzettebb hírességekkel. A séf már el is kezdte a felkészülést, és bár tudja, hogy nehéz dolga lesz, bizakodóan tekint a közelgő megmérettetés elé.

Sárközi Ákos eddig sosem próbálta magát a bokszban, mégis nagy lelkesedéssel vállalta a kihívást, amelyet a szintén szakács Rácz Jenő, a tavalyi Sztárbox döntőse is inspiráló élményként jellemezett. A séf és felesége, Sárközi Évi a Reggeli műsor vendégeként beszéltek a felkészülés nehézségeiről és a műsorban való részvétel kihívásairól.

Sárközi elmondása szerint ideális esetben másfél-két év felkészülési idő lenne szükséges, de ő egy héttel ezelőtt kezdte el az edzéseket. A séf hozzátette, hogy a tavalyi széria megtekintése után döntött úgy, hogy ő is szeretne részt venni a versenyben.

A felkészülés során Sárközi Ákosnak szembe kell néznie azzal a ténnyel, hogy ő a legidősebb a súlycsoportjában, így különösen fontos, hogy felvegye a kesztyűt a fiatalokkal. Felesége, Sárközi Évi egy Salvador Dalít bokszkesztyűben ábrázoló festménnyel inspirálja férjét a megmérettetésekig. A családja is támogatja őt, és bár aggódnak érte, bíznak benne, hogy kemény és karakán ellenfélként fog helytállni a ringben.