Fenntarthatósági kezdeményezés Koppenhágában: ingyenes jutalmak a környezettudatos turistáknak

A dán fővárosban, Koppenhágában a turisták ingyenes kávét és süteményt, vagy akár kajakbérlést is nyerhetnek, ha részt vesznek a fenntarthatósági programokban.

A Wonderful Copenhagen turisztikai ügynökség által életre hívott új kezdeményezés, a CopenPay célja, hogy ösztönözze a turistákat a környezettudatos cselekedetekre. A program keretében a résztvevők különféle jutalmakban részesülhetnek, mint például ingyenes kajakbérlés, kávé vagy dán sütemény, amennyiben zöld programokban vesznek részt.

A CopenPay-ben több mint két tucat helyi intézmény és vállalkozás vesz részt, és a lehetőségek a helyiek mellett a turisták számára is nyitottak. Például azok, akik tömegközlekedéssel vagy kerékpárral érkeznek a CopenHill sípályájához, ingyenes síelést élvezhetnek húsz percig, vagy díjmentesen használhatják az üvegliftet az épület tetejére való feljutáshoz.

Az önkénteskedést vállalók a városi kertekben, mint az Oens Have, ingyen vegetáriánus ételt vagy múzeumbelépőt kaphatnak. A programok többsége bevallásos alapon működik, de egyes helyeken fényképes bizonyíték vagy tömegközlekedési jegy bemutatását kérik.

A fenntarthatósági kezdeményezés július 15-től augusztus 11-ig tart, és amennyiben sikeresnek bizonyul, a következő nyáron még több lehetőséggel és hosszabb időtartamra térhet vissza.