"Nem bánom, hogy az emberek bámulnak, mert én is bámulnék" – Horrorbalesete után rátalált a szerelem az arcátültetésen átesett 24 éves fiúra

Öt évvel egy szörnyű baleset után, amely a világ első arc- és dupla kézátültetéséhez vezetett, Joe DiMeo megtalálta a szerelmet. A 24 éves New Jersey-i férfi, aki testének 80 százalékán szenvedett harmadfokú égési sérüléseket, új életet kezdett, és ma már vezetni is tud. Az életét pozitív hozzáállással újjáépítő Joe-ra az Instagramon keresztül talált rá barátnője, Jessica Koby, aki azóta Kaliforniából átköltözött, hogy együtt élhessenek.

Joe DiMeo 2018 júliusában szenvedett autóbalesetet, amely során testének 80 százaléka harmadfokú égési sérüléseket szenvedett. Az emberek mentették ki a lángoló autóból, és a következő hónapokban húsz helyreállító műtéten és bőrátültetésen esett át. 2020 augusztusában pedig egyedülálló transzplantációkat hajtottak végre rajta: egy elhunyt férfi arcát és kezeit kapta meg. DiMeo lassan visszanyerte függetlenségét, és mára már képes vezetni.

A fiatal férfi a DailyMailnek adott interjújában elmondta, hogy a baleset után úgy érezte, készen áll a transzplantációkra, mert nem akart tovább úgy élni, ahogyan addig tette. A műtétek után újra tud főzni, takarítani, mosni, és a telefonját is jobban tudja használni. Emellett újra vezetni is tud, de egyelőre csak a barátnője autóját.

Jessica Koby, a 32 éves ápolónő, aki Kaliforniából költözött New Jersey-be, hogy együtt éljen Joe-val, az Instagramon keresztül talált rá a fiúra. DiMeo pozitív életszemlélete inspirálta őt, és a közös érdeklődési körük, a bostoni terrier kutyák szeretete is összeköti őket. Koby szerint Joe csendes, magának való, de nagyon tudású és bátor, aki ellenére mindannak, amin keresztülment, pozitív maradt.

DiMeo beszélt a donoráról is, aki egy 48 éves Delaware-i férfi volt, agyvérzés áldozata. A fiú elfogadta új megjelenését, és nem zavarja, ha az emberek megbámulják őt. Tervei között szerepel egy könyv megírása, új ház és autó vásárlása.