Sallói Dániel amerikai állampolgár lett

Sallói Dániel, a Sporting Kansas City magyar válogatott labdarúgója, az amerikai állampolgárságot szerezte meg, és úgy érzi, élete hátralévő részét az Egyesült Államokban szeretné leélni.

A 27 éves középpályás, aki már tíz éve él az Egyesült Államokban, nagy örömét lelte új hazájában, és büszke arra, hogy az amerikai állampolgárságot is megszerezte. Sallói Dániel 2014-ben, még középiskolás korában érkezett az Egyesült Államokba, és két évvel később csatlakozott a Sporting Kansas Cityhez. Az MLS-ben 2017-ben debütált, és azóta 232 mérkőzésen 59 gólt szerzett.

A magyar–amerikai kettős állampolgárságú sportoló a zöldkártyáját 2019-ben kapta meg, és öt év elteltével folyamodhatott az állampolgárságért, majd sikeresen átesett a honosítási eljáráson. Sallói elmondta, hogy csapattársai is támogatták őt az állampolgársági vizsgára való felkészülésben, és családtagjai számára is előnyös az új állampolgársága, mivel így könnyebben látogathatják meg őt.

A Sporting Kansas City játékosa, aki Újpesten nevelkedett és Gyirmóton is megfordult, a legutóbbi meccsen bokasérülés miatt nem tudott pályára lépni. A csapat az Austin FC elleni hazai mérkőzésen 2–0-ra diadalmaskodott, de Sallói a sérülése miatt már a negyedik találkozót kényszerült kihagyni.

A Philadelphia Union játékosa, Gazdag Dániel, aki az Európa-bajnokságról tért vissza, a CF Montreal elleni mérkőzés 62. percében csereként lépett pályára, de csapata 4–2-re alulmaradt az ellenfél otthonában. A Philadelphia jelenleg a keleti főcsoport 12. helyén áll, míg a Sporting Kansas City a nyugati főcsoportban a 13. pozíciót foglalja el.