Putnoki tragédia: két szlovák férfi életét vesztette

Halálos közúti baleset történt vasárnap Putnoknál, ahol két szlovák állampolgár vesztette életét, és több személy súlyosan megsérült. A rendőrség szemtanúkat keres a baleset körülményeinek tisztázása érdekében.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást indított a halálos kimenetelű közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének gyanúja miatt. Egy szlovák rendszámú Audi Q7-es típusú személygépkocsi Dubicsány felől Putnok irányába tartott, amikor a vezetője előzésbe kezdett és nem adott elsőbbséget egy vele szemben közlekedő Mercedesnek, ami következtében a két jármű frontálisan összeütközött.

A tragikus baleset következtében a szlovák gépkocsi két férfi utasa életét vesztette, míg a velük utazó nők súlyos sérüléseket szenvedtek. A Mercedesben egy anyuka utazott gyermekével, akit a mentők kórházba szállítottak.

A rendőrség arra kéri azokat a személyeket, akik látták a balesetet vagy annak körülményeit, hogy jelentkezzenek tanúként. A baleset részleteinek tisztázása érdekében fontos, hogy a rendőrség minél több információhoz juthasson.

Az információval rendelkezők a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjának 06-46/514-506-os telefonszámán jelentkezhetnek. Emellett a nap 24 órájában hívható a 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszám, valamint a 112-es díjmentes központi segélyhívó szám is.