Marosvásárhelyi állatkertbe beszökött medve

Beszökött egy medve a marosvásárhelyi állatkertbe, ahol szétmarcangolt egy őzet, majd a pelikánok medencéjében is megmártózott.

A Székelyhon beszámolója szerint a medve csütörtökre virradó éjszaka jutott be az állatkert területére, ahol először egy őzet marcangolt szét, majd később a pelikánok medencéjében is feltűnt. A videófelvételek tanúsága szerint az állat szabadon sétálgatott az állatkertben. A vadállat röviden időn belül több alkalommal is meglátogatta a helyszínt, és a csendőröknek kellett mindig elkergetniük.

Korondi Kinga, az állatkert szóvivője elmondta, hogy az esetet követően értesítették a rendőrséget és a városi vészhelyzeti bizottságot, mivel ez a két szerv felelős az ilyen helyzetek kezeléséért. Hozzátette, hogy bár az állatkert megfelelően van kerítve, a nagyvadak számára a másfél méter magas kerítések sem jelentenek akadályt. Az állatkert sem befogadni, sem elaltatni, sem lelőni nem tud semmilyen oda betérő vadállatot, mivel ez orvvadászatnak minősül.

A helyi vadásztársaság reagálva az eseményre, csapdákat állított fel annak érdekében, hogy a jövőben megakadályozzák hasonló incidensek előfordulását. Az önkormányzat és a vadászegyesület döntése nyomán újabb csapdát helyeznek el a Somostetőn, és miután befogják, ezt a medvét is áthelyezik.

Marosvásárhelyen hónapok óta állandó látogatók a medvék a Somostetőn, ahol az erdőben kialakított salakos futópálya és az állatkert is van. A vadállatok eddig leginkább az erdőben és a Somostetőhöz közeli utcákban bukkantak fel, és volt olyan is, hogy az állatkertbe mentek be, azonban kárt nem tettek. Valamivel több mint egy hónappal ezelőtt a polgármesteri hivatal által megbízott vadászegyesület csapdába csalta és áthelyezte az egyik medvét, a másik most az állatkertbe jár vissza.