Orbán Viktor üzenete az érettségizőknek

Orbán Viktor miniszterelnök levélben gratulált az érettségizőknek a sikeres vizsgáikhoz, és bátorította őket a jövőbeli terveik megvalósításában.

A Magyar Nemzet cikke szerint a miniszterelnök biztosította a diákokat, hogy Magyarország számít rájuk, legyen szó továbbtanulásról vagy a munka világáról. Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy bár egy nyugodtabb, békésebb és kiszámíthatóbb világban mindenki jobban örülne, ő meg van győződve arról, hogy az érettségizők éppúgy megállják majd a helyüket, mint elődeik.

A kormányfő szerint az érettségi egy fontos lépés a sikeres jövő felé, és a diákok később úgy tekintenek majd vissza erre az időszakra, mint ami az első lépés volt a sikeres jövő felé vezető úton. Orbán Viktor kitartást és sok sikert kívánt a fiataloknak a jövőbeli terveikhez.

Az idén kiosztott érettségi bizonyítványok mellé a diákok egy rövid köszöntőt is kaptak Orbán Viktortól, amelyben a miniszterelnök a kormánypropagandával is megcélozta őket. A levélben olyan lózungok szerepeltek, mint hogy "a kormány azért dolgozik, hogy fiatal felnőttként megtalálhassák a boldogulásukat, legyen szó karrierről, otthonteremtésről vagy családalapításról".

Nyitrai Zsolt, a kormányfő főtanácsadója szerint az elmúlt időszakban országszerte több mint ezer intézményben sok tízezer diák kapta meg Orbán Viktor személyes üzenetét. Az érettségizők köszöntése már hagyománnyá vált, amelyet 2020-ban kezdtek el, bár tavaly a köszöntő rövidebb és tömörebb volt. Nyitrai Zsolt vélekedése szerint a kormányfő ezzel a gesztussal adta meg a figyelmet az érettségi bizonyítványt szerzett fiatal honfitársainknak.