Megtalálták a Tiszában eltűnt három ember holttestét Tokajnál

Eltűnt három ember a Tiszában Tokaj közelében, a keresésüket nagy erőkkel folytatják a hatóságok. Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-nek és a 24.hu-nak nyilatkozva elmondta, hogy egy 16 éves lány, egy 17 éves fiú és egy 49 éves férfi rokonuk tűnt el hétfő délután. A férfi holttestét először találták meg, majd a két tinédzser holttestét is megtalálták a helyszín közelében. A Szerencsi Rendőrkapitányság általános közigazgatási rendtartás keretében vizsgálja a halálesetek körülményeit, és jelenleg nincs bűncselekmény gyanúja.

A keresési műveletekben a borsodi rendőrökön kívül a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai, a katasztrófavédelem, valamint szakosodott mentőbúvárok is részt vettek. A rendőrség korábban eltűntként keresett egy 17 éves fiút, és 16 éves lányt, akik a most megtalált 49 éves férfivel tűntek el. Úgy tudjuk, hogy az eltűntként keresett fiú a férfi rokona volt, a lány pedig a kamaszfiú barátnője.

A bejelentés szerint az eltűntek ruháit és értékeit egy németjuhász kutya őrizte a parton – írja a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság közösségi oldalán. A borsodi rendőrök mellett a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai, a katasztrófavédelem és a civilek továbbra is nagy erőkkel keresik az eltűnt fiatalokat, akiknek holttestét végül megtalálták. Az MTI tudósítója a helyszínen úgy értesült, hogy az áldozatok hétfő délután, fürdőzés közben tűntek el a folyóban. Személyes holmijukat, valamint egyikük kutyáját járókelők találták meg, ők értesítették a rendőrséget.