Nyári vörösborok, amelyek hűtve a legfinomabbak

Bár a nyári időszakban gyakran a fehérborok és rozék kerülnek előtérbe, vannak olyan vörösborok, amelyek hűtve különösen jól esnek a melegben. Az olasz pehelysúlyú, a francia nyári flört és a spanyol előadóművész borok tökéletes választások lehetnek egy grillezéshez vagy egy meleg nyári éjszakához.

A nyári hónapokban a könnyed, gyümölcsös vörösborok, amelyek nem tölgyfahordós érleléssel készülnek, remek alternatívát jelentenek a hagyományosan fogyasztott fehérborokkal és rozékkal szemben. A testesebb, fahordóban érlelt borokat kerüljük ilyenkor, mivel azok ízvilága nem jön ki kellőképpen a hűtés hatására.

Az olasz lambrusco, amely Emilia-Romagna régióból származik, buborékos jellege és éles savassága miatt kiváló választás lehet aperitifként. Ez a bor az olasz életörömöt tükrözi, és hűtve fogyasztva még inkább kiemeli frissítő tulajdonságait.

A beaujolais borok Franciaországból szintén ideálisak a nyári időszakra. Reneszánszukat élik, és ízvilágukban a cseresznye, banán, fahéj és málna lédús jegyei dominálnak, ami jól illik a grillezett ételekhez, zöldségekhez és halakhoz.

Végül a spanyol garnacha borok, amelyeket 15 fokos vagy annál alacsonyabb hőmérsékleten ajánlott fogyasztani, kevésbé savasak, de magas alkoholtartalmuk miatt hűtve kevésbé érződik az alkohol égő hatása. A fehér bors, szilva és bogyós gyümölcsök aromái teszik ételbaráttá ezt a bortípust.

A cikk frissítése során nem találtunk releváns információt a nyári vörösborokkal kapcsolatban az új cikkekben.