A Ford újraéleszti a Capri nevet elektromos formában

A Ford autógyártó bejelentette, hogy a közeljövőben újraéleszti a Capri modellt, ezúttal elektromos SUV formájában. A vállalat egy teaser képet is közzétett, amely egy klasszikus autós magazin hirdetésén keresztül vált elérhetővé, és egy QR-kódot tartalmazott, ami egy Whatsapp-fiókhoz vezetett. Itt jelentették be a 2024. július 10-i megjelenési dátumot, bár a Ford nem erősítette meg, hogy a modell neve tényleg Capri lesz-e.

A közzétett képen a Capri hátsó lámpái láthatók, amelyek LED-es elemekkel vannak ellátva és emlékeztetnek az 1978-as Capri MK3 fényszóróira. Egy grafikus által készített illusztrációban a "Capri" feliratot helyezték el a Ford logó fölött, és kéttónusú fényezést, valamint SUV-jellegű fekete oldalburkolatot ábrázoltak.

A lehetséges technikai alapokról is esett szó: az elektromos crossover várhatóan az MEB platformot használhatja majd, amelyet más modellek, mint például a Cupra Tavascan is alkalmaznak. Ez a modell kétféle hajtásrendszerrel érhető el, egy belépőszintű hátsókerék-hajtású 210 kW (286 LE) teljesítménnyel, és egy összkerékhajtású VZ változat 250 kW (340 LE) teljesítménnyel. Az említett platformon lévő autók 82 kWh-s akkumulátorral rendelkeznek, amely akár 550 kilométer feletti hatótávolságot is ígér.