Sonos Ace: Prémium kategóriás zajszűrős fejhallgató

A Sonos piacra dobta első fejhallgatóját, az Ace-t, amely prémium kategóriában versenyez, de egy fontos funkciója kezdetben korlátozottan érhető el. A márka híres a kiváló hangzású és egymással kompatibilis termékeiről, az új fejhallgató pedig 195 ezer forintos áron kínál aktív zajszűrést és különleges tulajdonságokat, amelyeket azonban csak a Sonos ökoszisztémáján belül élvezhetnek a felhasználók.

A Sonos Ace fehér és fekete színben kapható, és dizájnjában hű marad a Sonos esztétikájához. A kényelmes viseletet a minőségi anyagok és a gondos tervezés biztosítja, bár a melegben való használat során izzadásra lehet számítani, mivel a fejhallgató nem rendelkezik IP-szabvány szerinti védelemmel. A kagylók 90 fokban beforgathatók, de sajnos rossz irányba, ami némi kellemetlenséget okozhat, ha a nyakunkra akarjuk tenni a fejhallgatót.

A Sonos Ace klasszikus gombos vezérlést használ, és a beépített mikrofonoknak köszönhetően kiváló hangminőséget biztosít telefonálás során. A Bluetooth multipoint funkció lehetővé teszi, hogy egyszerre több eszközhöz is csatlakoztassuk a fejhallgatót. Az akkumulátor élettartama kiemelkedő, akár 30 órán át is élvezhetjük a zenehallgatást zajszűréssel, és gyors töltési lehetőség is rendelkezésre áll.

A hangminőség tekintetében az Ace nem okoz csalódást, a 40 milliméteres meghajtók kiváló hangélményt nyújtanak. A zajszűrés hatékony, bár nem éri el a piacvezető Sony és Bose modellek szintjét. Az Éber mód természetes hangvisszaadást biztosít, és a fejhallgató Dolby fejkövetés technológiával is rendelkezik, amely térhatású élményt nyújt.

A Sonos Ace házimozi élményt is kínál, de csak Dolby Atmos támogatással és kizárólag Sonos Arc soundbar és iPhone felhasználók számára. A gyártó ígérete szerint a funkció hamarosan elérhető lesz más Sonos termékekkel és Androidon is, de a megjelenéskor ez a korlátozottság csalódást okozhat a felhasználóknak.

Összességében a Sonos Ace egy ígéretes termék, de az árazása és a korlátozott kezdeti funkcionalitás miatt nem mindenki számára lehet vonzó választás. A Sonos rajongói számára azonban érdemes lehet megfontolni a vásárlást, különösen ha már rendelkeznek a szükséges Sonos ökoszisztéma elemekkel.