A kezdő fesztiválozók veszélyei

Az ALF Tini Felügyelet alapítója, Sándor Laci beszámolt arról, hogy a kezdő fesztiválozók milyen veszélyekkel nézhetnek szembe, beleértve a túlzott alkoholfogyasztást és a lelki bántalmazásokat.

Az ALF Tini Felügyelet szolgáltatás célja, hogy megóvja a fiatalokat a fesztiválok és bulik során felmerülő veszélyektől. Sándor Laci és csapata tapasztalatai szerint a fiatalok gyakran saját maguk jelentik a legnagyobb veszélyt, különösen ha még nem ismerik az alkohol hatásait, vagy nem tudják, hogyan kellene étkezniük, ha alkoholt is fogyasztanak.

A fizikai veszélyek mellett a lelki sérülések is gyakoriak, például amikor egy társaság megaláz másokat, hogy magukat jobb színben tüntessék fel. Sándor Laci kiemelte, hogy a lelki épségre manapság talán még nagyobb figyelmet kell fordítani.

A drogfogyasztás veszélye is fennáll, bár az ALF Tini Felügyelet által kísért fiatalok eddig nem nyúltak kábítószerhez. Azonban előfordulhat, hogy mások tudtuk nélkül csempésznek kábítószert az italukba, amit azzal lehet megelőzni, ha elegendő pénzt visznek magukkal, és közvetlenül a pultosoktól kérnek italt.

Sándor Laci szerint a fesztiválok nagyobb veszélyt jelenthetnek a nagyobb embertömeg miatt, és mert kevésbé tűnnek fel a bajban lévők. A tinédzserek gyakran nem mernek segítséget hívni, mert félnek a következményektől, de fontos lenne, hogy időben értesítsék a szüleiket vagy a biztonsági személyzetet.

Végül Sándor Laci hasznos tanácsokat adott a fiataloknak a biztonságos fesztiválozáshoz: soha ne hagyjanak magukra senkit, legyen náluk feltöltött mobiltelefon, ügyeljenek a megfelelő hidratálásra, mértékkel fogyasszanak alkoholt, és bátran forduljanak a biztonsági személyzethez, ha gyanúsat észlelnek.