Véres jelenetekkel tűzdelt meccsen nyert ezüstérmet a magyar női pólóválogatott

Az olimpiai kvótás magyar női vízilabda-válogatott 10–8-ra győzte le a házigazda Görögországot a Tetisz Kupa nemzetközi felkészülési torna utolsó játéknapján, vasárnap, ezzel a második helyen végzett.

A magyar szövetség beszámolója szerint a két válogatott közötti mérkőzés brutális volt, ami meglepő egy felkészülési tornánál. Keszthelyi Rita és Athina Giannopulu összecsapása során utóbbi súlyosan vérző fejjel került ki az első negyedben, de a játékvezetők nem adtak kiállítást. A második negyedben Mahieu Geraldine ütése miatt piros lapot kapott.

A félidő után sem nyugodtak meg a kedélyek, Garda Krisztinát Maria Patra fejbe rúgta, amiért ő is piros lapot kapott. A harmadik negyed végén Faragó Kamilla gólját a játékvezetők érvénytelenítették, mondván, hogy a zsűri túl későn engedte vissza a kiállított hazai játékost.

A negyedik negyedben tovább folytatódott a durva játék, de végül a magyar csapat hagyhatta el boldogan a medencét. Mihók Attila szövetségi kapitány elmondta, hogy ez volt az első ilyen jellegű torna a csapat számára, amely nem világesemény, és ahol különböző stílusú és minőségű ellenfelekkel mérkőzhettek meg.

A kapitány hozzátette, hogy bár az első meccsen kikaptak az ausztráloktól, a védekezésük folyamatosan javult, és a görögök elleni meccsen nyújtották a legjobb teljesítményt ezen a téren.

A magyar válogatott a torna után nem tér haza, hanem tovább utazik San Franciscóba, ahol tíz napig együtt készül az előző három olimpiát megnyerő amerikai csapattal. Mihók Attila kiemelte, hogy a keretet hamarosan három fővel szűkíteniük kell, ehhez pedig alaposan át akarják nézni a statisztikákat és az edzőmérkőzéseket.