Andy Murray nem vesz részt egyéniben a wimbledoni tenisztornán

Andy Murray, a korábbi világelső bejelentette, hogy nem indul egyéniben az idei wimbledoni tenisztornán, de reménykedik abban, hogy párosban még szerepelhet a testvérével, Jamie-vel.

A brit teniszező stábja szerint Murray, aki nemrégiben esett át egy műtéten, keményen dolgozik a felépülésén, de sajnos úgy döntött, hogy idén nem áll rajthoz egyesben a prestízsnek örvendő tornán. A műtét során egy cisztát távolítottak el a gerincéből, ami miatt már a június közepi Queen’s Club versenyt is ki kellett hagynia.

A 37 éves sportoló, aki 2019 óta több kisebb-nagyobb sérüléssel is megküzdött, korábban jelezte, hogy a nyári párizsi olimpia után tervezi befejezni aktív pályafutását. Stábja kiemelte, mennyire fájdalmas számára, hogy nem tud részt venni egyéniben a wimbledoni versenyen, amely különleges helyet foglal el a szívében.

A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Procter & Gamble (P&G) együttműködésében egy új programot indítottak, amely a magyar paralimpikonok fizioterápiás kezeléseit támogatja. A program célja, hogy segítse a sportolók teljesítményének fokozását, a sérülések megelőzését és a gyógyulás elősegítését. A fizioterápia jelentős szerepet játszik a verseny utáni felépülésben is, biztosítva a sportolók hosszú távú egészségét és jóllétét. A program nagykövete Hajmási Éva, paralimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és hatszoros Európa-bajnok tőr- és kardvívó, aki hangsúlyozta a fizioterápia és a holisztikus ellátás fontosságát az élsportolók életében.

Az ország kiskereskedelmi hálózataiban megtalálható P&G márkák megvásárlása után a vállalat adományt juttat a bizottságnak, amely hozzájárul a paralimpiai sportolók fizioterápiás kezeléseinek finanszírozásához. Ezzel a támogatással a vállalat nem csak anyagi segítséget nyújt, hanem a paralimpikonok láthatóságát és inspiráló teljesítményét is előtérbe helyezi, motivációt nyújtva másoknak.