Varga Barnabás hamarosan visszatérhet a Fradihoz

Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Klub elnöke szerint Varga Barnabás, aki arccsonttörést szenvedett a németországi labdarúgó-Európa-bajnokságon, körülbelül négy hét múlva térhet vissza a játékba.

A Ferencváros támadója, Varga Barnabás a Skócia elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzésen szenvedett sérülést, amely miatt korábban úgy tűnt, hónapokra kidőlhet. Azonban Kubatov Gábor a helyzetet jóval pozitívabban látja, és úgy véli, a gyógyulási folyamat kedvező alakulása esetén akár hat héten belül is pályára léphet a játékos. A klubelnök hozzátette, hogy Varga Barnabás nem ijed meg a sérüléstől, és már szeretne edzéseken részt venni.

A Ferencváros következő tétmérkőzésére július 23-án kerül sor, amikor a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában a walesi The New Saints vagy a montenegrói Decsics csapatával mérkőznek meg.

A teljes interjú Kubatov Gáborral, amelyben többek között a választásokról, Magyar Péterről, Gyurcsány Ferenchről és a Gazprom-szponzorációról is szó esik, csütörtök este hat órától tekinthető meg az Indexen, a Konkrétan Rónai Egonnal című műsor keretében. A műsorban Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója és alelnöke, a Ferencvárosi Torna Club vezetője elárulta, hogy a Fidesz mozgósítási rendszere ezúttal is jól vizsgázott, hiszen ők az egyetlen párt ma Magyarországon, amely egy nap alatt képes eljutni egymillió emberhez, ami Európában is egyedülállónak mondható. Kubatov szerint a választások előtti napon már meg tudja becsülni a visszajelzések alapján, hogy nagyjából hány szavazatot fognak kapni, és a mozgósítás 4-5 százalékot tud hozzáadni a végeredményhez.

Kubatov Gábor a Fidesz mozgósítási rendszerére a legbüszkébb eddigi eredményei közül, és arról beszélt, hogy a kormánypárt egy nap alatt el tud jutni 1 millió emberhez, ami még Európában is példátlan szinte, talán csak Aleksandar Vučić szerb elnök pártja tud hasonlót felmutatni Szerbiában. „Hát persze” – vágta rá arra a kérdésre, hogy létezik-e a Kubatov-lista. Szerinte legális választói adatbázisa van a Fidesznek, mint ahogy van DK- vagy épp Momentum-lista. Húsz éve gyűjtik a választók aláírásait, és „brutális munkát” tettek ebbe. „Nagyon sok adat összegyűlik úgy emberekről, hogy ők ezt akarják. Az van a nyilatkozaton rajta, hogy ő kapcsolatot szeretne velünk tartani.”

A Fidesz pártigazgatója szerint Gyurcsány Ferenc egy karizmatikus ember, aki a túloldalon más politikusban nem látható lendülettel és strukturált gondolkodással rendelkezik. Gyurcsány egy darabig komoly ellenfél volt, de a kormányzása és az őszödi beszéd megpecsételte a további sorsát. „Mindig az lesz” – válaszolta arra a kérdésre Kubatov, hogy a Fidesz ellenfélként tekint-e még Gyurcsányra. Gyurcsány Ferenc a Spirit FM műsorában kifejtette, hogy az ellenzék összességében támogatottságában nagyjából ugyanott tart, mint egy évvel ezelőtt, de a belső szerkezete átalakult. Gyurcsány szerint az ellenzéknek együtt kell működnie az autokrácia rendszerével szemben, és ha ezt nem teszik, akkor 2026-ban sem lesz kormányváltás. A DK elnöke úgy látja, hogy a demokratikus erőknek a jövőben is együtt kell működniük, és még a csökött parlamentarizmus is eszközt, fegyvert ad az ellenzék kezébe a diktatúra elleni küzdelemben. Gyurcsány arra is figyelmeztet, hogy nem lehet az ellenzéket egypárti képviseletbe kényszeríteni.

Magyar Pétert egy ripacsnak tartja Kubatov, szerinte a Tisza Párt vezetője a beszédeiben mindig csak magáról beszél, és ez őt irritálja. A Fidesz pártigazgatója úgy számol, hogy Magyar a Fidesz táborából csak 2 százalékot vitt el, a többit baloldalról szipkázta el. Azért tartja baloldalinak a Tisza Pártot, mert a jobboldali tábor 2 százaléka szereti csak Magyart, és szavazói 98 százaléka baloldalról jön. Kubatov nem tudja elképzelni, hogy Magyar Péterrel valaha kormánykoalíciót kössön a Fidesz. Ő nem is szívesen tartózkodna egy légtérben a Tisza Párt alelnökével, mert szerinte Magyar „megverte a feleségét.” A fizikai és verbális bántalmazásról Varga Judit beszélt Hajdú Péter műsorában. Kubatov azt mondta, hogy mindenki sejtette a Fideszben, hogy valami nincs rendben Vargáék házasságában, de „egy családi ügynek” tartották.

A teljes interjú itt tekinthető meg:

Ha tetszett az adásunk, és még nem tették volna meg, akkor mindenképpen iratkozzanak fel az Index YouTube-csatornájára, hogy ne maradjanak le a további műsorainkról. Ha pedig inkább podcastként hallgatnák meg a Konkrétan Rónai Egonnal legújabb részét, ide kattintsanak:

(Borítókép: Papajcsik Péter / Index)