Luka Cindric a Veszprém új irányítója

A Veszprém kézilabdacsapat bejelentette Luka Cindric szerződtetését, aki 2+2 évre írt alá a klubhoz. Az alapos orvosi vizsgálatok után a horvát irányító a Dinamo Bukarest csapatától érkezik.

A 30 éves Luka Cindric a Veszprém kézilabdacsapatában folytatja pályafutását, ahol 2+2 évre szóló szerződést kötött a bajnoki címvédővel. Cindric korábban a Dinamo Bukarest csapatában játszott, ahol Xavi Pascual vezetőedzővel dolgozott együtt, aki jelenleg a veszprémi csapatnál tölti be ezt a pozíciót.

Dr. Bartha Csaba, a veszprémi csapat vezérigazgatója elmondta, hogy Cindric klasszis és tapasztalt játékos az irányító poszton, aki több alkalommal is bizonyított már a Bajnokok Ligájában. Bartha hozzátette, hogy a vezetőség és a szakmai stáb közös döntése alapján igazolták le a horvát játékost, figyelembe véve Xavi Pascual játékfilozófiáját és a csapat igényeit.

A vezérigazgató kiemelte, hogy Cindric korábbi sérülései miatt kiemelten fontos volt egy alapos orvosi vizsgálat, amely során az orvosok minden szempontból rendben találták az új játékost. Bartha szerint Cindric szerződtetésével már majdnem teljes a 2024/25-ös szezonra szóló keret.

Luka Cindric korábban több neves klubban is megfordult, többek között a Karlovac, a Metalurg Szkopje, a Vardar, a Kielce és a Barcelona csapatában is játszott, utóbbi helyen szintén Xavi Pascual volt az edzője. Pályafutása során háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját, és a horvát válogatottal Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmet is szerzett.