Piros Zsombor sikere Karlsruhéban

Piros Zsombor hosszú idő után nyert ismét mérkőzést, amikor legyőzte Nikolas Sanchez Izquierdót a Karlsruhéban zajló salakpályás challenger-tenisztornán.

A hetedik helyen kiemelt magyar teniszező, Piros Zsombor, április óta először nyert mérkőzést, amikor sikerrel vette az első fordulót a 75 ezer euró összdíjazású Karlsruhéban megrendezett challenger-tenisztornán. A világranglistán 181. helyen álló Piros a 298. helyezett Nikolas Sanchez Izquierdóval mérkőzött meg, akivel korábban 1–1-re állt a győzelmi mérlege.

A 24 éves magyar játékos a harmadik találkozójukon 3:0-ról engedte vissza a meccsbe spanyol ellenfelét, de végül egy szerencsés hálóról lecsorgó labdával és egy látványos tenyeres kereszttel szettlabdához jutott, amit értékesített is. A második szettben Piros 3:3-nál brékelt, majd 5:3-nál fogadóként két meccslabdát hagyott kihasználatlanul, de saját adogatásával zárta le az 1 óra 47 perces mérkőzést.

A győzelemmel Piros Zsombor megtörte a nyolc mérkőzésből álló vesztes sorozatát, amely április közepe óta tartott. Következő ellenfele a 16 között a francia Clement Tabur lesz, aki jelenleg a világranglistán a 236. helyen áll.

Eredmény, 1. forduló (a 16 közé jutásért):

  • Piros Zsombor (7.)-Nikolas Sanchez Izquierdo (spanyol) 7:6 (7-5), 6:4.