Ádám Martin szerződését felbontotta dél-koreai csapata

Ádám Martin, a magyar válogatott csatára szerződését felbontotta a dél-koreai Ulszan, amelyről a Korea Football News és a HVG is beszámolt. A 29 éves támadó, aki az idei Európa-bajnokságon összesen 45 percet töltött pályán a három mérkőzésen, mégis a kontinensviadal egyik közkedvelt figurájává vált nem mindennapi testfelépítése és a különböző mémoldalaknak köszönhetően.

Az Ulszan csapatához 2022 nyarán csatlakozott Ádám, 1,2 millió euró ellenében érkezett Paksról. Azóta kétszer is bajnoki címet ünnepelhetett a csapattal. Az NB I-ben a 2021–2022-es szezonban 31 góllal gólkirályi címet szerzett, az Ulszanban pedig 67 tétmérkőzésen 24 gólt szerzett és kilenc gólpasszt adott.

A Korea Football News és a HVG információi szerint helyére a 24 éves brazil Yago Cariello érkezik, aki korábban a Gangvon FC-ben kölcsönjátékosként 29 tétmeccsen 10 gólt és két gólpasszt jegyzett. Ádám Martin a Guardian képregényében is szerephez jutott, ahol csaposként ábrázolták, és Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya védelmébe vette játékosát, mondván „sok idióta ül a billentyűzet mögött”, és amikor blogokon megsértik a játékosokat, az elfogadhatatlan és tiszteletlen. Ádám elmondása szerint jókat röhögött a mémeken.