„Szégyelld magad, BBC!” – a Chelsea-sztár kiakadt a Cristiano Ronaldón gúnyolódó médiumra

Elképesztő harag zúdult a BBC-re, miután a brit állami közszolgálati műsorszolgáltató Cristiano Ronaldón gúnyolódott a Portugália–Szlovénia Európa-bajnoki nyolcaddöntőt követően.

A hosszabbításban büntetőt rontó portugál sztár nevével és a kihagyott tizenegyessel viccelődve a Misstiano Penaldo feliratot használták. Terry, a Chelsea legendás védője, aki a klubbal többek között Bajnokok Ligáját és Európa-ligát is megnyert, Instagram-sztorijában így reagált: > BBC ez szégyen! A bejegyzés már nem elérhető. Terry véleménye különösen érdekes, tekintettel arra, hogy ő maga is részt vett egy emlékezetes büntetőpárbajban a 2008-as Bajnokok Ligája döntőben, ahol Cristiano Ronaldo is hibázott, de végül a Manchester United diadalmaskodott.

Sokan úgy vélik, hogy a BBC megjegyzése tiszteletlenség volt, mások viszont értékelték a humorérzéküket, mondván, hogy a médium feldobta az estéjüket. Egy Twitter-felhasználó például így nyilvánult meg: > I was in tears of laughter at Misstiano Penaldo 😂😂😂 Well played BBC.

A labdarúgó-Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében Portugália tizenegyesekkel 3–0-ra legyőzte Szlovéniát. A további eredmények között Franciaország 1–0-ra győzött Belgium ellen, Spanyolország 4–1-re verte Georgiát, míg Anglia hosszabbítás után 2–1-re nyert Szlovákia ellen.

A következő mérkőzések a következőképpen alakulnak:

kedd - 18.00: Románia–Hollandia - 21.00: Ausztria–Törökország.

Az Indexen minden egy helyen megtalálható a meccsösszefoglalóktól kezdve a riportokon és interjúkon át a podcastokig és videókig. Az Európa-bajnoki mellékletben a cikkek mellett a menetrend, a csoportok állása, a játékoskeretek, a csapatleírások és a helyszínek is fellelhetők.

Labdarúgó-Európa-bajnokság 2024, nyolcaddöntő:

  • Franciaország–Belgium 1–0(Vertonghen 85. – öngól)
  • Portugália–Szlovénia 0–0 – tizenegyesekkel: 3–0

a további program:

kedd

  • 18.00: Románia–Hollandia
  • 21.00: Ausztria–Törökország

vasárnap játszották

  • Spanyolország–Georgia 4–1(Rodri 38., F. Ruiz 51., Nico Williams 75., Dani Olmo 82., illetve Le Normand 18. – öngól)
  • Anglia–Szlovákia 2–1 (Bellingham 90+5., Kane 91., illetve Schranz 25.) – hosszabbítás után

szombaton játszották

  • Németország–Dánia 2–0(Havertz 53. – 11-esből, Musiala 68.)
  • Svájc–Olaszország 2–0(Freuler 37., Vargas 46.)

A negyeddöntő párosítása:

péntek 18.00: Spanyolország–Németország

péntek 21.00: Portugália–Franciaország

szombat 18.00: Svájc–Anglia

szombat 21.00: Románia/Hollandia–Ausztria/Törökország

A francia válogatott sztárcsatára, Kylian Mbappé még jó ideig nem veheti le mérkőzéseken az orrcsonttörése miatt viselt maszkját. Didier Deschamps szövetségi kapitány szerint a játékosnak hozzá kell szoknia, mert még hetekig rajta lesz játék közben. A franciák a portugálokkal csapnak össze az Eb pénteki, hamburgi negyeddöntőjében.

(Borítókép: Alex Gottschalk/DeFodi Images/DeFodi via Getty Images)

Meccsösszefoglalók, riportok, interjúk, podcastok, videók, érdekességek – minden egy helyen, minden az Indexen!

Böngéssze az Index Európa-bajnoki mellékletét, ahol a cikkek mellett megtalálja a menetrendet, a csoportok állását, a játékoskereteket, a csapatleírásokat és a helyszíneket is! Tartsanak velünk egy hónapon át, hiszen helyszíni tudósítóink rendszeresen exkluzív tartalmakkal jelentkeznek Németországból!